Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012


ΣΤΑΦΥΛΙ_ΕΥΤΥΧΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Το φρούτο της μακροζωίας ΒΟΗΘΑ την καρδιά, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Πολλές έρευνες μέχρι σήμερα έδειξαν ότι η κατανάλωση σταφυλιών έχει .......
ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία. Η φύση μερίμνησε για το σταφύλι να αποτελεί ένα συνδυασμό ιδιοτήτων γεύσης και υγείας. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη. Το σταφύλι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Οι μεγάλοι διατροφολόγοι λένε ότι τα συστατικά του μπορούν να συγκριθούν με του μητρικού γάλακτος. Γι’ αυτό προσφέρεται για μακροχρόνιες αποτοξινωτικές αγωγές. H καλλιέργεια των σταφυλιών είναι γνωστή από το 4.000 π.X. περίπου. Mε πολλές ποικιλίες και παραλλαγές είναι το πλέον διαδεδομένο φρούτο ανά τον κόσμο. Το σταφύλι, ξεχωριστό στοιχείο στην εκκλησιαστική μας παράδοση, όπως φαίνεται, έχει αρκετά παλιά ιστορία. Oι αρχαιότερες αναφορές βρίσκονται στα Oμηρικά Έπη. Στα συμπόσια των ηρώων δεσπόζει η κατανάλωση σταφυλιού τόσο στην Oδύσσεια όσο και στην Iλιάδα. O Οδυσσέας δίνει στον Eυρύμαχο να φάει σταφύλι, παρότι εκείνος είναι ακόμα βρέφος. Tο ίδιο συμβαίνει με τον Φοίνικα και τον Αχιλλέα αλλά και με τη Ναυσικά και τις θυγατέρες του Πινδάρου. Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα. Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γερασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέα ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωση, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους, σαν αποτέλεσμα το σώμα πραγματικά ξανανιώνει.
  η υπογράφουσα Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα
                                                        Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου