Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Έτσι ανακαλύψαμε το Μήτρογλου»


 

  Ο Νίκος Νιόπλιας θυμάται και πλέκει το εγκώμιο του διεθνούς ποδοσφαιριστή

 
 
  Ο Νίκος Νιόπλιας θυμάται στο Βήμα της Κυριακής πως ήρθε στην Ελλάδα, ο Κώστας Μήτρογλου και πλέκει το εγκώμιο του πιο hot Έλληνα διεθνούς ποδοσφαιριστή!

«Μας πήρε τηλέφωνο ένας άνθρωπος από την Γερμανία ο οποίος αρχικά μίλησε με τον συνεργάτη μου Μιχάλη Ιορδανίδη. Μας ενημέρωσε για έναν ταλαντούχο πιτσιρικά που πήρε μεταγραφή 50.000 ευρώ από τα μικρά της Ντούισμπουργκ στην Γκλάντμπαχ», τονίζει –αρχικά- ο Νίκος Νιόπλιας ο οποίος,τότε, ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας νέων.

Ο Νίκος Νιόπλιας συνεχίζει:

«Του είπα: «Φίλε μου επειδή η Ομοσπονδία δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για κάθε παιδί από την Αυστραλία ως την Αμερική που ο μπαμπάς του το θεωρεί ταλέντο, στείλε τον με δικά σας έξοδα για να τον δούμε και αν μας αρέσει τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς».

Πράγματι ανέλαβε ο ίδιος τα έξοδα διότι οι γονείς του Κώστα δεν είχαν την οικονόμική δυνατότητα», τονίζει ο Έλληνας τεχνικός και συνεχίζει:

«Στην πρώτη προπόνηση που συμμετείχε με παίκτες μεγαλύτερους από αυτόν ήταν εξαιρετικός. Στην προπόνηση που κάναμε στα τελειώματα των φάσεων «έγραφε» συνεχώς γκολ και γενικώς έπαιζε σαν μεγάλος. Γύρισα και είπα στον Ιορδανίδη: «Μιχάλη αυτός είναι πολύ καλός παίκτης».

Την επομένη τον χρησιμοποίησα για ένα ημίχρονο σε ένα φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Προοδευτικής και πάλι ήταν καλός και το βράδυ τον κάλεσα για να μιλήσουμε και για να τον «ψυχολογήσω». Του λέω: «Κώστα πως βλέπεις την ομάδα, τους παίκτες; Μπορείς να ανταποκριθείς;».

Και με τα λίγα ελληνικά που ήξερε τότε μου απάντησε: «Και βέβαια μπορώ κοουτς. Εγώ είμαι καλύτερος από αυτούς».
Εκεί κατάλαβα ότι το παιδί ήταν φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα. Την ίδια στιγμή κιόλας ζήτησα να του βγάλουν εισιτήρια και να τον συμπεριλάβουν στην αποστολή για ένα τουρνουά που θα συμμετείχαμε στο εξωτερικό όπου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ», τόνισε ο Νιόπλιας ο οποίος καταλήγει:

«Ο Μήτρογλου ήταν πάντοτε καλός παίκτης και ένας γεννημένος γκολτζής. Πλέον είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Έχει δουλέψει έχει ωριμάσει. Έχτισε το όνομά του μέσα από την πορεία του στον Ολυμπιακό, στον Πανιώνιο, στον Ατρόμητο, και στην Εθνική και έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου