Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η δίκη της συζύγου του υφυπουργού Οικονομικών έχει αναβληθεί τέσσερις φορές. Συνήγορος υπεράσπισης ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η δίκη της συζύγου του υφυπουργού Οικονομικών έχει αναβληθεί τέσσερις φορές. Συνήγορος υπεράσπισης ο Νίκος Κωνσταντόπουλος...
Σήμερα εκδικάζεται στην Πάτρα, ύστερα από τέσσερις αναβολές, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με κατηγορούμενη την Αρβανίτη-Μαυραγάνη, σύζυγο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, και θύμα τον 14χρονο Πάνο Τζαβάρα. Την υπεράσπιση της Αρβανίτη-Μαυραγάνη έχει αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ισως πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη για τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της χώρας, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα για το αν αυτό έχει να κάνει με το ποια είναι η δράστις και ποιος ο συνήγορος υπεράσπισης.

Στις 2 Μαΐου 2012, ο μικρός Πάνος επέστρεφε στο σπίτι του στο Ρίο με το ποδήλατο, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, όταν παρασύρθηκε από ένα τζιπ που τον πέταξε πάνω σε δύο άλλα αυτοκίνητα. Το τζιπ οδηγούσε η σύζυγος του υφυπουργού, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και υπόνοιες, σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, για ομιλία στο κινητό την ώρα του τροχαίου. Ο Πάνος πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή μέχρι τις 18 Μαΐου στην εντατική, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Παρά το γεγονός ότι βγήκε εισαγγελική εντολή για άρση του απορρήτου, προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρισμός της οικογένειας Τζαβάρα, η τηλεφωνική εταιρεία το αρνήθηκε. Υστερα από την τραγική καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη διαλεύκανση των λεπτομερειών του δυστυχήματος, η οικογένεια αποκάλυψε ότι η Τροχαία ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στον ίδιο πραγματογνώμονα που είχε διορίσει και για λογαριασμό της η δράστις.

Μέχρι σήμερα η σύζυγος του κ. Μαυραγάνη κυκλοφορεί ανενόχλητη, με το δίπλωμά της -όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος- τη στιγμή που νεαρά παιδιά τιμωρούνται με θάνατο επειδή έκαναν ποδήλατο στην άκρη του δρόμου.

Διαλεκτή Αγγελή - efsyn.grΔιαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου