Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΣΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΣΥΡΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ. ΟΠΟΥ ΝΑ’ ΝΑΙ ΣΟΥ’ ΡΧΕΤΑΙ ΤΟ…ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤ.ΧΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
tsipras-xios
Τσιμουδιά γιατί θα σε ξεφτιλίσουμε, μέχρι τέλους, ολετήρα του Έθνους
Ξανά στο προσκήνιο οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του «χαφιέ» θείου του πρωθυπουργού, επί «Επαναστάσεως»
 «Ρουκέτες» στο Μαξίμου – Η ιστορία τιμωρεί τους ψευτολόγους
Οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Γιάννη Χαλκιαδάκη, σχετικά με τον ρόλο του θείου του πρωθυπουργού, Ηρακλή Τσίπρα, καταγράφονται στο βιβλίο «Μαχητική Δημοσιογραφία». Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1990, μια περίοδο κατά την οποία ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήταν πρόεδρος 15μελούς και μάλλον δεν το είχε πάρει «χαμπάρι».
—-Χαρακτηριστικά, λοιπόν, είναι τα αποσπάσματα για τον Ηρακλή Τσίπρα, θείο του πρωθυπουργού: 
«Από τότε και μέχρι σήμερα η κρατούσα άποψη σχεδόν στο σύνολο των ανθρώπων, που είχαν αναλάβει αυτό το εγχείρημα, είναι ότι στην οργάνωση υπήρχε «Δούρειος Ίππος», από την αρχή της σύστασής της και αυτός ήταν ο Τσίπρας. Λέγεται, μάλιστα, ότι οι Απριλιανοί, επειδή ήξεραν ότι οπωσδήποτε στην Κρήτη, κάποια ομάδα θα δημιουργηθεί, είχαν έγκαιρα αναθέσει αυτόν τον ρόλο στον συγκεκριμένο άνθρωπο, διότι ξέρανε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούνε από μέσα να ελέγξουνε κάθε κίνηση, να δούνε σε ποιον δρόμο πάει και να την αντιμετωπίσουνε. Όπως κι έγινε. Αυτός ο άνθρωπος, θα πρέπει να ‘ναι ο πρώτος στην ευθύνη, εξαφανίστηκε έκτοτε. Δεν έμαθα έκτοτε τι έχει γίνει αυτός ο άνθρωπος. Κάπου, μια κάποια στιγμή, μετά αμέσως, είχαμε αυτόν τον άνθρωπο, που ήτανε από τους πρωταγωνιστές της σύνδεσής της εδώ και του εγχειρήματος. Βρήκαμε να τον τοποθετεί σύμβουλο κάπου ο Ασλανίδης, του αθλητισμού. Έκτοτε δε, ο άνθρωπος εξαφανίστηκε. ‘Έτσι, λοιπόν, με τους επαγωγικούς λογικούς συλλογισμούς βγαίνει ότι ο άνθρωπος, τον οποίο είχανε τοποθετήσει μέσα στην οργάνωση σαν πράκτορά τους οι Απριλιανοί, ήταν ο Τσίπρας».
Σε άλλο σημείο διαβάζουμε: 
«Η δική μου άποψη, που λέτε, είναι ότι ή αφού επιβλήθηκε η δικτατορία ή πολύ πριν από τη δικτατορία, ο Τσίπρας ήταν άνθρωπός τους, τον εφέρανε από πιο μπροστά, τον εγκαταστήσανε εδώ, με πρόθεση να μπει και να ‘χει κάποιες διασυνδέσεις με τους δημοκρατικούς παράγοντες της Κρήτης. Και στη δεύτερη φάση, αφού πια είχε επιτύχει, προχώρησε στο να επιταχύνει αυτήν την οργάνωση ή, αν θέλετε, να είναι μέσα ούτως ώστε να μπορέσει να τη «γονατίσει». ‘Όπως κι έγινε».

Τα οικογενειακά ψέματα του Αλέξη
Ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, έδειξε πως βρίσκεται σε δεινή θέση, παίρνοντας θέση για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικογένειά του και τον πατέρα του, Παύλο. Μόνο που σε όσα έγραψε, πολλά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Ο πατέρας μου, ο Παύλος Τσίπρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, σε ένα χωριό που στην Αντίσταση ήταν με το ΕΑΜ. Ο πάππους μου ήταν γραμματέας του χωριού και στο σπίτι έμενε η ηγεσία του ΕΛ.ΑΣ. όταν περνούσε από το χωριό. (…) Στη δεκαετία του ’60, ξεκίνησε να δουλεύει ως νέος μηχανικός σε δημόσια έργα σε μια εποχή δύσκολη για όσους είχαν γκρίζο φάκελο κοινωνικών φρονημάτων. (…) Αγόραζε την «Αυγή» και μια δεύτερη εφημερίδα πάντα για να την τυλίγει για να μην τον βλέπουν. (…) Αργότερα, όταν ήρθε η Χούντα άρχισαν τα προβλήματα. Όχι μόνο δεν συνεργάστηκε μαζί τους, αλλά γνώρισε και τη φιλοξενία τους στα κρατητήρια του καθεστώτος. Τον Οκτώβρη του ’67 δούλευε μαζί με τον αδελφό του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πατέρας μου ήταν λιγότερο ενεργός, αλλά ο θείος είχε διασύνδεση με κάποιους πυρήνες της Δημοκρατικής Άμυνας. Έτσι συνέδραμαν με εκρηκτικά υλικά από το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας σε μια βομβιστική επίθεση στην Πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο. Η Χούντα τους αναζήτησε. Ο θείος κατάφερε να δραπετεύσει. Συνελήφθησαν ο πατέρας μου και η γυναίκα του θείου μου, η Δέσποινα. Έμειναν ενάμιση μήνα στη φυλακή. Αποφυλακίστηκαν μετά τη δίκη γιατί δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία. Το ’70 δεν μπόρεσε να ανανεώσει το πτυχίο του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ίδιος να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς. Και λίγο αργότερα, το ’72 αναγκάστηκε μαζί με τον αδελφό του να φύγει από τη χώρα για να δουλέψουν ως μηχανικοί στη Σαουδική Αραβία».
ΤΣΙΠΡΑ, ΦΕΥΓΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ, ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Και δυο κουβέντες για τον πρωθυπουργάκια, με τα συνεταιράκια του και τα ξαδερφάκια του που βγήκαν και κλαίγονται. Πες τους, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, ότι τα ντοκουμέντα, δύσκολα διαψεύδονται με κατάρες, ψέματα και αναθεματισμούς. Ότι γράφει, δεν ξεγράφει, Τσίπρα. Οι μαρτυρίες είναι πάρα πολλές και υπάρχουν ακόμα πιο πολλές, εκεί στην πατρίδα σου, το Αθαμάνιο, τις οποίες θα διαβάσεις αύριο, στο μεγάλο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Σαββατοκύριακου. Λες να μιλούσαμε ενυπογράφως, εαν δεν είχαμε διασταυρώσει ότι έμοιασες με τους χαφιέδες συγγενείς σου;
-Ο μεγαλύτερος χαφιεδισμός είναι ότι κάνεις παρέα με χαφιέδες, ταξιδεύεις με χαφιέδες και ζητάς την γνώμη χαφιέδων. Και το μεγαλύτερο ανάθεμα είναι ότι σε κόλλησαν τον ιό και πούλησες την Μακεδονία. Το ποτάμι, δεν γυρίζει πίσω , κύριε Τσίπρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου