Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΚΟΤΕΡΟ-GATE: ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΥΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ; EΣΚΑΣΕ «ΒΟΜΒΑ» : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΜΗΓΟΥ *ODYSSEY LONDON* ΑΞΙΑΣ 100-165.000 ΕΥΡΩ (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
perisseyei
Η καταγγελία κατατέθηκε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον κουρασμένο πρωθυπουργό και το κότερο της κυρίας Παναγοπούλου στο οποίο έκανε διακοπές…δωρεάν.
Δημοσιεύουμε την καταγγελία αυτούσια:
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του Δρ. Δημητρίου Αντωνίου PhD, FRCS
Ιδιώτη Χειρουργού
Δ/νση: …., Χαλκίδα ΤΚ 34132
ΑΔΤ …, ΑΦΜ … ΔΥΟ Χαλκίδος
ΑΜ ΤΣΑΥ .. ΑΜΚΑ: …
τηλ….., e–mail: …..
ΑΑΔΕ
Καρ. Σερβίας 10, 101 84 ΑΘΗΝΑ
ΣΔΟΕ Αλκίφρονος 92, Αθήνα 118 53
secoff@sdoe.gr
Εισαγγελέα Διαφθοράς
Κα Ελένη Τουλουπάκη
ΘΕΜΑ: Φορολογικός έλεγχος για δωρεά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τον ιδιοκτήτη της θαλαμηγού Odyssey London αξίας 100-165.000 ευρώ
Κε Δ/ντά
Πριν λίγες μέρες ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άρης Πρωτοσάλτε δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να κάνει τον Αύγουστο του 2018 (20 μόλις μέρες από την εθνική εκατόμβη των 102 αποτεφρωμένων νεκρών στο «Μάτι») 7ήμερες διακοπές πάνω στην θαλαμηγό Odyssey London, ιδιοκτησίας του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και -προφανώς- νυν της συζύγου του Κατερίνας Παναγοπούλου.
Η θαλαμηγός αυτή, τύπου Ferretti 112 custom line, έχει μήκος 34 μέτρα και πλάτος 7 μέτρα, κατασκευάστηκε το 2008 από την εταιρεία Custom Line της Ferretti Group και φέρει πέντε άτομα πληρώματος, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στις πέντε κρεββατοκάμαρές του έως και 10 άτομα.
Ιδού το διαφημιστικό video τους σκάφους αυτού από την κατασκευάστρια εταιρεία:
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι διακοπές του Πρωθυπουργού στην θαλαμηγό αυτή διήρκησαν 7 ημέρες και κοστίζουν –κατά τις εκτιμήσεις ειδικών- 90 έως 150.000 ευρώ, πληρώνοντας επιπλέον 10 με 15.000 ευρώ για τα καύσιμα, και άλλες 5 έως 10.000 ευρώ για το φαγητό, ποσά τα οποία φυσικά συνιστούν φορολογητέες ΔΩΡΕΕΣ στον Πρωθυπουργό από την ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού Κατερίνα Παναγοπούλου.
Τον ΔΩΡΕΑ της παραπάνω θαλαμηγού στον Πρωθυπουργό για τις 7ημερες διακοπές του, με όλες τις υπηρεσίες της,  την ΕΠΑΛΥΘΕΥΣΕ τόσο η Κατερίνα Παναγοπούλου σε συνέντευξή της στον ιστότοπο του «Πρώτου Θέματος» την 06-05-2019, όσο κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από του Βήματος της Βουλής την 08-05-2019 κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης.
Για τους λόγους αυτούς, είναι επιβεβλημένος η διενέργεια φορολογικού ελέγχου της δωρεάς αυτής στον Πρωθυπουργό, ήτοι για το εάν τηρήθηκαν οι φορολογικοί κανόνες και υποχρεώσεις των δωρητών (Κατερίνα Παναγοπούλου) και Δωρο-δόχων (Αλέξης Τσίπρας και οι συνοδοί του), να καταλογιστούν οι φορολογικές και ποινικές συνέπειες για την απόκρυψη και την μη-δήλωση της δωρεάς αυτής στις φορολογικές αρχές από τους υπαιτίους, για λόγους φορολογικής, πολιτικής και ΗΘΙΚΗΣ τάξης, διότι είναι προκλητικό να επιβάλλονται πρόστιμα για 10 τερλίκια σε υπεραιωνόβιες γριούλες της διασποράς και να αποκρύβονται «άσωτες ρεμούλες» της ξεπεσμένης κοινωνικής ελίτ της Ελλάδος και της αξιοθρήνητης «ατιμασμένης αριστεράς».
Ελπίζω τα αυτονόητα από εσάς, διότι εσείς έχετε εκούσια κι ένορκα αποδεχτεί και δεσμευτεί για την άσκηση δοτών από τον λαό εξουσιών υπέρ αυτού, με συνέπεια να φέρετε ακέραια και την ευθύνη για την πληρότητα άσκησής των.
Επισυνάπτονται 3 φωτογραφίες της θαλαμηγού και του Αλέξη Τσίπρα σε αυτό.
Μετά τιμής
Χαλκίδα 09-05-2019
Ο καταγγέλλων –αιτών
Δημ. Αντωνίου»
Διαβάζουμε και τα εξής σχόλια κάτω ακριβώς από την καταγγελία:
1.Σχόλιο:
Ενας φτωχός αριστερός με πλούσιους φίλους
29 Σεπτεμβρίου 2018
Παπαχρήστος Γιώργος
«Πρέπει να ζεις ως φτωχός για να μπορείς να εκτιμάς τον πλούτο» έλεγε κάποιος σοφός, του οποίου το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό ελάχιστη ή καθόλου σημασία έχει εν προκειμένω. Ο,τι εξετάσεις είχα να δώσω στη ζωή μου τις έχω δώσει, οπότε δεν πρόκειται να κοπώ, και άρα δεκάρα δεν δίνω σχετικά. Το πιο πιθανό είναι να το έχει πει κάνας Κινέζος – η Κίνα άλλωστε φημίζεται για την παραγωγή «τσιτάτων».
Ενας ισπανός πάντως, ονόματι Πάμπλο Πικάσο, ζωγράφος αυτός (τράβαγε κάτι γραμμές γύρω από ένα βγαλμένο μάτι διαγώνιες από ένα κομμένο πόδι ή μια κομμένη γλώσσα και άλλα τέτοια φρικώδη), μεγάλη μορφή, έλεγε: «Θέλω να ζήσω σαν φτωχός άνθρωπος με λεφτά», πράγμα το οποίο βρίσκω καταπληκτικό.
Ο πρόεδρος Αλέξης δεν ξέρω τι πιστεύει σχετικά, αλλά έχω την αίσθηση ότι ως γόνος μιας μεσοαστικής οικογένειας βρίσκεται κάπου στη μέση. Και επιπλέον με τις παρέες που κάνει από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία έχει καταρρίψει και τον αστικό μύθο που θέλει τους αριστερούς να ταυτίζονται με τους φτωχούς και να μισούν τους πλούσιους ως ταξικούς εχθρούς. Τα δείπνα στις κατοικίες της οικογένειας Βαρδινογιάννη, του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά και άλλων, ακόμη και την περίοδο που η επανάσταση «αναστέναζε» στις πλατείες, το πιστοποιούν. Λογικό.
Του αρέσουν τα ωραία πράγματα (σε ποιον δεν αρέσουν) και όταν αυτά του προσφέρονται με χάρη, με ευκολία, ως ευγενής άνθρωπος που είναι, σπανίως λέει «όχι». Δεν είναι αγένεια, ας πούμε, να απαντήσει «όχι, ευχαριστώ» σε μια πρόταση να φιλοξενηθεί σε ένα κότερο για μια ολιγοήμερη ανάπαυση από την κοπιώδη διακυβέρνηση της χώρας; Είναι, απαντώ ευθαρσώς, και ευτυχώς συμφωνεί μαζί μου και ο πρόεδρος.
Εξού και το καλοκαίρι, εκεί γύρω στης Παναγίας, Δεκαπενταύγουστο δηλαδή, βρέθηκε να κάνει – και αυτός – ό,τι και οι πλούσιοι τον Αύγουστο: διακοπές με σκάφος. Το υπέροχο Ferretti των 112 ποδών της οικογένειας Περικλή και Κατερίνας Παναγοπούλου ήταν αυτό που είχε την τιμή να φιλοξενήσει φέτος, επί μία και πλέον εβδομάδα, τον Πρωθυπουργό, τη σύζυγό του Μπέττυ και τα δυο παιδάκια τους.
Από μια ευτυχή συγκυρία ή επί σκοπώ, αγνοώ, το σκάφος με τους VIP φιλοξενουμένους του έπλευσε στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, εκεί όπου το πεύκο αγκαλιάζει το νερό. Μακριά από τα βλέμματα διαφόρων αδιάκριτων, οι οποίοι ενδεχομένως θα προκαλούσαν αναστάτωση και θα χαλούσαν τις ειδυλλιακές στιγμές της πρωθυπουργικής οικογένειας. Πάντως, εκτός από τους αδιάκριτους, απέφυγε και τον (κακό) καιρό που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στο Αιγαίο – τα μελτέμια είχαν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των σκαφάτων, που δεμένοι στα υπήνεμα λιμανάκια των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων μακάριζαν όσους είχαν επιλέξει για διακοπές το Ιόνιο, αγνοώντας ασφαλώς ότι μεταξύ των «μακαρίων» βρισκόταν και το πρωθυπουργικό ζεύγος.
Επιπροσθέτως το Ιόνιο «βόλεψε» τον Πρωθυπουργό μας και στη σημειολογία που θέλησε να δώσει στις 21 Αυγούστου με την έξοδο από τα Μνημόνια: από το σκάφος Παναγοπούλου μετέβη, συνοδεία της κυρίας Μπαζιάνα, στην Ιθάκη για να εκφωνήσει το γνωστό πανηγυρικό διάγγελμα, από το οποίο αν θυμάται κανείς έστω και μία λέξη, όχι πρόταση, παρακαλώ να με ενημερώσει. Και σε αυτό επέστρεψε κατόπιν για να συνεχίσει για μερικές, λίγες, ημέρες ακόμη τις διακοπές.
Υποθέτω για ευνόητους λόγους, αντιληπτούς από τον καθένα, τόσο ο ίδιος όσο και οι περί αυτόν ινστρούχτορες, οι εγκαταβιούντες στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, απέφυγαν επιμελώς να μας ενημερώσουν ότι εκείνη την ημέρα υπήρξε μια διπλή σημειολογία. Δεν ήταν μόνο ο τόπος, η Ιθάκη, η μυθική νήσος της καταγωγής του ομηρικού Οδυσσέα, που επελέγη για το διάγγελμα, ήταν και το όνομα του σκάφους στο οποίο επέβαινε ο Πρωθυπουργός: «Odyssey» ονομάζεται.
Και πρόκειται, λένε, για μια όαση κομψότητας αλλά και επιτηδευμένης χλιδής στον άγνωστο στους πολλούς κόσμο της σκαφάτης ολιγαρχίας, η οποία κάθε καλοκαίρι αυτοεπιδεικνύεται στις κοσμικές προβλήτες των Κυκλάδων.
Στην πιθανή απορία των αναγνωστών, πόθεν αυτή η οικειότης μεταξύ της οικογένειας Τσίπρα και της οικογένειας Παναγοπούλου, σπεύδω να διευκρινίσω προς άρσην παρεξηγήσεων ότι πρόκειται για μια σχέση η οποία μετράει δυο – τρία χρόνια και ισχυροποιήθηκε έτι περαιτέρω τον περασμένο Μάιο όταν η κυρία Κατερίνα Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου, με πλούσια δράση στο ολυμπιακό κίνημα, ανέλαβε καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Εξελίσσεται δε σε τέτοια που μπορεί, εκτιμώ, να εκτοπίσει άλλες παραδοσιακές σχέσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους στον μικρόκοσμο των πλουσίων. Για παράδειγμα, ένα ζεστό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, ο Πρωθυπουργός συν γυναιξί και τέκνοις έχει την άνεση να εγκαταλείψει την κατοικία στο συγκρότημα του εφοπλιστή Α. Μαρτίνου στο Λαύριο για να επισκεφθεί την κατοικία τού ζεύγους Παναγοπούλου στο Καβούρι για ένα μπάνιο στην πισίνα της βίλας. Είναι αυτά τα μικρά, τα ελάχιστα που δείχνουν το ειλικρινές, το ανυστερόβουλο και το στέρεο μιας σχέσης…
Επιπροσθέτως αναφέρω ότι η εξαιρετικά δραστήρια στα social media κυρία Κατερίνα Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου βρίσκεται κατ’ αυτάς στη Νέα Υόρκη, πράγμα που το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό εξαιτίας της ιδιότητας που κατέχει στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αυτή της ειδικής συμβούλου για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς…
Οι «φονιάδες των λαών»
που έγιναν «στρατηγικοί σύμμαχοι»
Ευκαιρίας δοθείσης, οφείλω να αναφερθώ στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στην παραδοσιακή αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal». Επειδή αρκετοί είδα να επικεντρώνονται στη δήλωσή του, ότι – το λέω σε ελεύθερη μετάφραση -, και να φύγει ο (συν)εταίρος του στην κυβέρνηση, δεν πρόκειται αυτή να καταρρεύσει -, επιθυμώ να φωτίσω ένα άλλο, πολύ… αριστερό αυτό, απόσπασμα της περί ου ο λόγος συνεντεύξεως:
«Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος (…) αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ»!!
Ο άνθρωπος έχει κάνει επιστήμη το «παπατζιλίκι». Πόσος καιρός έχει περάσει που για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αμερικανοί ήταν «φονιάδες των λαών», ώστε να ξεθωριάσει τόσο το σχετικό σύνθημα;
Κι έπειτα, σε ενάμιση μήνα θα έχουμε – άλλη μία – πορεία στην αμερικανική πρεσβεία για το Πολυτεχνείο. Οταν όλη η πορεία θα φωνάζει «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι», οι συριζαίοι τι ακριβώς θα φωνάζουν; «Κάτω τα χέρια από τις ΗΠΑ»; Ημαρτον, Παναγία μου…
Να μπει τέλος στο ξεπούλημα μνημείων και μουσείων
Ακόμη δεν κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για την επιστροφή στο ελληνικό Δημόσιο όσων αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων είχαν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο των δανειστών προς εκμετάλλευση και «αξιοποίηση». Δεν καταλαβαίνω, η κυρία Ζορμπά έχει κάτι άλλο να ασχολείται; Κάτι που την αποσπά; Που την αποπροσανατολίζει; Η τροπολογία έπρεπε ήδη να είχε κατατεθεί και αν νομίζουν ότι θα το ξεχάσουμε ή θα το καταπιεί και αυτό η λήθη, κάνουν μεγάλο λάθος. Μεγάλο.
Επ’ ευκαιρία, να εξάρω την πρωτοβουλία των καθηγητών Κ. Δουζίνα και Αντ. Λιάκου να συγκεντρώσουν υπογραφές (όπως της κ. Ρεπούση ή του κ. Γουργουρή και άλλων 33 πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ) σε κείμενο με το οποίο καταγγέλλεται το λιντσάρισμα του άτυχου Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Υπογραφές για να αποτραπεί το ξεπούλημα της ιστορικής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα συλλέξουν; Ή μπα, όχι;
2.Σχόλιο:
O βρώμικος ρόλος του Τσίπρα και του ΣΥΝ στο Βοτανικό
http://www.bourdela.com/forum/index.php?topic=67792.0;wap2
O πρόεδρος του Συνασπισμού έχει δική του κατασκευαστική εταιρεία, την «Αγνάντι Ο.Ε.
ΑΓΝΑΝΤΙ.ΟΕ
Τον Ιούλιο του 2007 ο κ.Τσίπρας, ενόσω ήταν ήδη δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» στον Δήμο Αθηναίων, προχώρησε στην από κοινού σύσταση με τους κυρίους Χρήστο Καραμάνο και Νίκο Παππά της κατασκευαστικής εταιρείας με την επωνυμία « Χ. Καραμάνος Ν. Παππάς – Α. Τσίπρας Ο.Ε
.». Το καταστατικό της συγκεκριμένης εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο «Αγνάντι Ο.Ε.» επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 02/07/2007.
Εδρα της ομόρρυθμης εταιρείας με ΑΦΜ 998617635 δηλώθηκε ο αριθμός 8 της οδού Αμαζόνων στην Αθήνα, διεύθυνση της κατοικίας του κ. Καραμάνου.
Eταιρικό μερίδιο μεγαλύτερο από το δηλωθέν εισόδημα
Οι δραστηριότητες της εταιρείας κατασκευών συμφερόντων του κ. Τσίπρα συνεχίζονται κανονικά μέχρι και σήμερα, ενώ δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην εταιρική της σύνθεση ούτε μετά τον Φεβρουάριο του 2008, όταν ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΝ από το 5ο τακτικό συνέδριό του κόμματος με συντριπτική πλειοψηφία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή παρουσιάζει η καταβολή του αρχικού εταιρικού κεφαλαίου της «Χ. Καραμάνος -Ν. Παππάς – Α. Τσίπρας Ο.Ε.», ύψους 99.000 ευρώ.
Οι τρεις μέτοχοι κατέβαλαν τον Ιούλιο του 2007από 33.000 ευρώ ο καθένας. Η οικονομική συνεισφορά του κ. Τσίπρα στον κατασκευαστικό συνασπισμό φαίνεται ότι εξάντλησε τα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων του και δοκίμασε τις αντοχές του, καθώς με βάση τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεών του το ποσό των 33.000 ευρώ ήταν σχεδόν ίσο με το άθροισμα των δηλωθέντων εισοδημάτων του κατά τα τρία προηγούμενα οικονομικά έτη από τη σύσταση της εταιρείας.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε για το οικονομικό έτος 2006 συνολικό εισόδημα 13.534,22 ευρώ, ενώ για το 2007 12.018,37 ευρώ. Το 2008 τα δηλωθέντα εισοδήματά του ανήλθαν σε 11.174,60 ευρώ, με τα 9.719,60 ευρώ εξ αυτών να προέρχονται από εμπορικές επιχειρήσεις. Οπως γίνεται αντιληπτό με μία απλή πρόσθεση μόνο, την τριετία 2005-2007 ο πρόεδρος του ΣΥΝ για να συμπληρώσει το ποσό των 33.000ευρώ είτε έσφιξε το ζωνάρι του κατά τρόπο πρωτόγνωρο στα ελληνικά οικονομικά χρονικά, ξοδεύοντας λιγότερα από 1.000 ευρώ τον χρόνο, είτε εξασφάλισε από άλλες πηγές τους πόρους για να συστήσει την εταιρεία του.
Ερωτήματα προκύπτουν και από τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τους συνεταίρους του και την ενδεχόμενη επίδραση, όπως υποστηρίζεται από κάποιους,που έχουν αυτές στη διαμόρφωση των πολιτικών του θέσεων και της ρητορικής του σε συγκεκριμένα θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΝ στη «Χ.Καραμάνος – Ν. Παππάς-Α. Τσίπρας Ο.Ε.» κ. Καραμάνος υπήρξε εργοταξιάρχης στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου «Golden Hall» στο Μαρούσι, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση. Aργότερα πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ματαίωσης της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου είχε προβλεφθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας του Παναθηναϊκού με την ταυτόχρονη ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι άσπονδοι φίλοι του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζουν «προβληματική» τη σταθερά αρνητική στάση του στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης, τονίζοντας ότι από μόνη της η συνάντηση πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων στα ίδια πρόσωπα δημιουργεί συνειρμούς.
http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_11.html
Αν ισχύει το άρθρο, αποδεικνύεται (για μια ακόμη φορά) όχι μόνο η υποκρισία του τσίπρα και της παρέας του, αλλά και καθαρός δόλος που έχει να κάνει με αντίθετα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν ήταν εργολάβος ο Παπαμακάριος αλλα ο Χ.Καραμάνος εργοταξιάρχης στο Golden Hall.
Ο οποίος είναι μέλος της διεύθυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕ). Επίσης ο Καραμάνος ήταν μέσα στους 131 που υπέγραψαν εναντίων της διπλής ανάπλασης!!! Αν θυμάστε, ο Καραμάνος ηταν αυτός που είχε βγεί στο gayfm, όταν αποφασίστηκε η αναστολή των εργασιών στο Βοτανικό, δήθεν εξοργισμένος που σταμάτησαν τα έργα και έλεγε οτι 131 δεν ήταν εναντίων του γηπέδου αλλα του εμπορικού και οτι είναι ανεπίτρεπτο να σταματάνε τα έργα του γηπέδο
Στην τεχνική εταιρεία «ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ» συμμετέχουν τρα εργοληπτικά ατομικά πτυχία όλα μέ τό επώνυμο Τσίπρας.Σε πολλές δημοπρασίες δημοσίων έργων συμμετέχει η «ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ» με προφανή σκοπό να αναδειχθεί μειοδότης όπως καί όλοι οι συμμετέχοντες εργολήπτες.
ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ ΕΜΠΕΔΟΣ ΑΕ ΑΕΓΕΚ ΘΟΛΟΣ ΑΕ
Και τώρα γκουγκλάρισέ το να βρείς σε ποιόν ανήκει αυτή η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία και ποια έργα έχει αναλάβει σε συνεργασία με τον Λάτση
Λεβέντης για Τσίπρα (Youtube)

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ:
«ΠΑΜΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΩ. ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ». Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ» ΜΕ ΤΗΝ «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ», ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.»
ΩΠΑ! ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ!;; ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ «ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ» ΤΣΙΠΡΑ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ;; ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ; (ΓΕΛΩΣ!!!)
ΜΑΛΙΣΤΑ Η «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΚΑΠΑΝΕΑ» ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
http://www.politeianet.gr/index.php?page=shop.product_details&product_id=90351&option=com_virtuemart&Itemid=89
Δεν θυμάμαι, που βρήκα, το παρακάτω. Αλλά, ποιός είναι, ο Αριστείδης Τσίπρας;;; Τον αναφέρει, ως πατέρα, του Αλέξη. υ,γ. Απο Παρτούζα, μας προέκυψε;;;
Έμπεδος Κατασκευαστική και Έπενδυτική Α.Ε…….Βασικός μέτοχος Αριστείδης Τσίπρας, ο πατήρ του Αλέξη…. , εκμετάλλευση της Μαρίνας της Ζέας και της μαρίνας Γουβιών Κερκύρας ,συνεργάτης του Μπόμπολα και μέτοχος στη Αττική Οδό….Ετσι για να ολοκληρώνεται το παζλ……
τι σχεση ειχαν η ΕΜΠΕΔΟΣ ΑΤΕ(τσιπρας) και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε(πρακτορας)?
Δεκέμβριος 22nd, 2008
Βασικά, κάτι που διάβασα σήμερα και φυσικά ΕΧΕΙ σχέση αν αληθεύει (όχι με την ιδιότητα του Τσίπρα σαν αρχηγός κόμματος και μέλλων βολευτής, αλλά με την ιδιότητά του σαν μέλος του ΣΥΝ).
Διάβασα λοιπόν σε τοπικό εφημεριδάκι της Καισαριανής (μάλλον Πασοκικό), ότι η εταιρεία του Τσίπρα πήρε έργο στον Δήμο Καισαριανής (260 χιλιάρικα αν θυμάμαι καλά) πριν από καιρό (πιθανόν πριν γίνει αρχηγός).
Με δεδομένο ότι στον Δήμο Καισαριανής είναι Δήμαρχος ο Τζόκας που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΝ, εδώ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ θέμα, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον ηθικής φύσης.
Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη, αλλά νομίζω ότι μια απάντηση εδώ, ΕΙΝΑΙ απαραίτητη.
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=139947&p=1637673
Το βασικό θέμα συζήτησης όλη μέρα χθες στην Κουμουνδούρου ήταν η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, θα υπήρχαν αποκαλύψεις για την κατασκευαστική εταιρία στην οποία συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας πριν γίνει πρόεδρος του ΣΥΝ. Μαθαίνω ότι ο Αλέξης δήλωνε πως δεν φοβάται τις αποκαλύψεις γιατί αποχώρησε από την εταιρία, που είχε συστήσει με τον εξάδελφό του, πριν από το συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου όπου εξελέγη πρόεδρος. Από τον ΣΥΝ έλεγαν ότι… ο καπιταλισμός δεν είναι το φόρτε του Αλέξη, αφού η εν λόγω εταιρία μέσα σε δύο χρόνια είχε καταφέρει να πάρει μόνο δύο δουλειές, μία από το Δήμο Καισαριανής και μία από το Δήμο Καπανδριτίου.Οπως αντιλαμβάνεστε, με τον καπιταλισμό δεν τα καταφέρνει, αλλά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα πάει μια χαρά… Ο Τσίπρας, έλεγαν οι συνεργάτες του, είχε δημοσιεύσει τους ισολογισμούς της εταιρίας αλλά και τις φορολογικές του δηλώσεις στην «Αυγή», αμέσως μετά την εκλογή του. Ολα αυτά πριν προβληθεί η «Ζούγκλα»… Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρώ από τους επικριτές του Θεόδωρου Ρουσόπουλου για το πότε θα αρχίσει να οργανώνει συγκεντρώσεις στο Υπόλοιπο Αττικής. Πότε τον φαντάζονται σε ταβέρνα στο Μενίδι, πότε τον περιμένουν στην Ελευσίνα, γενικώς βιάζονται να τον κατεβάσουν στο λαό… Μαθαίνω εξ εγκύρων πηγών ότι δεν πρόκειται να τους ικανοποιήσει πριν από τα Χριστούγεννα. Μια και ο λόγος για τον τέως ισχυρό άνδρα του Μαξίμου, πληροφορούμαι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ο γ.γ. Ερευνας και Τεχνολογίας Φίλιππος Τσαλίδης διέψευσε και αυτός τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ξινίδη για παρεμβάσεις του Ρουσόπουλου στο θέμα της Μονής Βατοπαιδίου. Η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» όμως έχει εντελώς διαφορετική γνώμη… «Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πάντα τις πόρτες του ανοιχτές», είπε χθες ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων. «Για να μπαίνει κόσμος ή για να βγαίνει;», τον ρώτησαν. Ιδού η απορία…
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=139947&p=1637673

3.Σχόλιο:
Αλέξης Τσίπρας: Από την ΚΝΕ και τις καταλήψεις ως την εξουσία
29 Οκτωβρίου 2016
Του Νίκου Λακόπουλου
Στις τρεις, ξημερώματα 4 Μαρτίου του 2008, στην Αθήνα το χιόνι του Φεβρουαρίου είχε λιώσει. Μια ξαφνική λιακάδα σαν να προσπέρασε την άνοιξη. Και μπήκαμε ξαφνικά στο καλοκαίρι. Ένα μικρό αριστερό κόμμα που αγωνιζόταν να μπει στη Βουλή πιάνοντας το όριο του 3% εμφάνισε στις δημοσκοπήσεις το εκπληκτικό ποσοστό 18,4%. Ένα χρόνο πριν, ο «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» κατέβαινε στις εκλογές για το Δήμο Αθήνας με έναν υποψήφιο που μόλις είχε περάσει τα τριάντα. Πολιτικός μηχανικός, κάτοικος Εξαρχείων, χαμογελούσε στην αφίσα
που διαφήμιζε την υποψηφιότητά του: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο νεαρός κρατάει ένα κομμάτι από το παζλ της πόλης με ένα δέντρο και λέει:«Μπείτε στο παιχνίδι. Πάρτε την Αθήνα στα χέρια σας».Οι εκλογές τού έδωσαν κοντά στο 11%. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Ψαριανός, που δεν προερχόταν από το κόμμα, βγήκε πρώτος, ξεπερνώντας τα «ιστορικά» στελέχη. Φαίνεται πως κάτι παράξενο συμβαίνει. Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την «Αλλαγή» του 1981 η πολιτική
ζωή εμφάνιζε εκφυλιστικά φαινόμενα που οδήγησαν τους πολίτες στην απάθεια. Οι δυο μεγάλοι ηγέτες που δημιούργησαν το νέο πολιτικό σύστημα της πιο μακρόχρονης αβασίλευτης δημοκρατίας έχουν πεθάνει.
Οι νέοι πολιτικοί είναι κάτι ανάμεσα σε κλόουν, μίμους και καρικατούρες. Ο τηλεθεατής βαριέται. Τα συνδικάτα αποτελούν τροχοπέδη. Aστοί και προλετάριοι χάθηκαν μέσα σε ένα πολύπλοκο σύστημα, όπου τη λύση δεν μπορεί να δώσει ούτε ο «Κόκκινος » ούτε άλλος στρατός. Τίποτα νέο δεν μπορούσε να προκύψει από αυτή την πολιτική ομοιομορφία. Όλα ήταν light. Τα «νέα» κινήματα μυρίζουν ναφθαλίνη. Δε θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά να μας οδηγήσουν πίσω σε «ειδυλλιακές» εποχές, που τις «νοσταλγούμε», ίσως γιατί δεν τις έχουμε ζήσει. Η Αριστερά αναζητά την ανάστασή της στα κινήματα των μαθητών. Αλλά δε φαίνεται πουθενά το άλογο του Βελουχιώτη. Μόνο, αραιά και πού, οι αγρότες της Θεσσαλίας καταλαμβάνουν με τρακτέρ και Mercedes την εθνική οδό και λένε δυνατά στο κινητό: «ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ». Κάπου εδώ εμφανίζεται από το πουθενά με ένα τσουλούφι ο Αλέξης.
Σε ένα περίπτερο στην πλατεία Κάνιγγος, δίπλα σε δεκάδες περιοδικά που βγάζουν τα «γκρουπούσκουλα» της Αριστεράς, κάνει και την εμφάνισή του ένα περιοδικάκι με εξώφυλλο τον αγκυλωτό σταυρό. «Θα ξανάρθουμε και η Γη θα τρέμει. Σκληροί κι αδίστακτοι με το ατσάλινο βλέμμα μας να πυρώνει από τον Ήλιο που ανατέλλει μέσα από τη Νέα Χρυσή Αυγή».
Το 2008 δυο νεαροί εμφανίζονται μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο με μια χιλιάρα μηχανή, κοστούμι και σκουλαρίκι ο ένας, κράνος και street παπούτσια ο άλλος. Φυσικά η μηχανή στηρίζεται στο σταντ. Ο Αλέξης Τσίπρας ποζάρει στο φακό πάνω στην BMW κι ανεβαίνει με το συνοδό του να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ο νέος αρχηγός του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Όταν εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή αυτός ο πολιτικός μπόμπιρας,
κανένας δε φανταζόταν ότι θα ήταν –κατά το Spiegel– «ένας από τους δέκα πιο επικίνδυνους πολιτικούς της ανθρωπότητας»!
Μερικοί ανέσυραν από το παρελθόν ένα βίντεο. Ένας τινέιτζερ με μαλλί και φαβορίτα τύπου «Ο Έλβις ζει» μιλάει για την κατάληψη του σχολείου του. Ο δεκαεξάχρονος Αλέξης. Ζητά «να κρίνουμε εμείς πότε θα λείψουμε από το μάθημα». Ανήκει στην απτόητη Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.
H Eλλάδα δεν έχει συνέλθει από μια πρωτοφανή πολιτική θύελλα. Ο «μεγαλοαπατεώνας» Κοσκωτάς έχει συλληφθεί από το FBI στη Μασαχουσέτη. Είχε διαφύγει από την Ελλάδα, μετακινήθηκε από τη Βραζιλία στην Τζαμάικα και από κει βρέθηκε στην Αμερική. Μια επιστολή, που εκ των υστέρων αποδείχτηκε πλαστή, φαίνεται να είναι του Ανδρέα. Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 περίμενε το θύμα στο ασανσέρ μιας πολυκατοικίας στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι. Ήταν οχτώ το πρωί. Ο Παύλος Μπακογιάννης, αντιστασιακός στη χούντα, φτωχόπαιδο από την Ευρυτανία, γαμπρός του Μητσοτάκη, πυροβολήθηκε πισώπλατα πέντε φορές και έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια των περαστικών. Οι άγνωστοι έφυγαν με μοτοσικλέτα.
η συνέχεια εδώ
4.Σχόλιο:
Σε σπίτι 250 τ.μ. στο Σούνιο η οικογένεια Τσίπρα για το καλοκαίρι
Η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα υπομισθώνει για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες το σπίτι των 250 τ.μ., το οποίο είναι μισθωμένο στον Κωνσταντίνο Γιώτη της DHI.
18 Αυγ. 2018
Παρά το γεγονός ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν δίνει στη δημοσιότητα το μέρος όπου παραθερίζει η Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του, τελικά ουδέν κρυπτόν…
Η αποκάλυψη και η επιβεβαίωση για τη μονοκατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο ο πρωθυπουργός έρχεται από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, Θανάση Μαρτίνο.
Με επιστολή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Δημότης Ανατολικής Αττικής» ο ιδιοκτήτης ακινήτων Θανάσης Μαρτίνος, διαψεύδει πως πρόκειται για βίλλα 2.000 περίπου τ.μ. σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων.
Αναφέρει ότι η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα υπομισθώνει για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες το σπίτι των 250 τ.μ., το οποίο είναι μισθωμένο εδώ και 20 έτη στον Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHΙ.
http://www.thetoc.gr/politiki/article/se-spiti-250-tm-sto-sounio-i-oikogeneia-tsipra-gia-to-kalokairi
5.Σχόλιο:
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ full moon party :
ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 60 ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ
Το πάρτι-έκπληξη της Περιστέρας για τον Τσίπρα -Ηοuse μουσική και finger food σε βίλα στο Σούνιο υπό το φως της πανσελήνου
Ενα πάρτι-έκπληξη για τον σύζυγό της Αλέξη Τσίπρα διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες, στη βίλα όπου πέρασαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο Σούνιο, η Περιστέρα Μπαζιάνα.
Το πάρτι έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στην πανσέληνο της 29ης Αυγούστου στη βίλα του επιχειρηματία της DHI, Κωνσταντίνου Γιώτη, στο Σούνιο, όπου διέμεινε ο πρώην πρωθυπουργός και η οικογένειά του από τις αρχές του καλοκαιριού.
Καλεσμένοι του πρώην πρωθυπουργικού ζεύγους ήταν συγγενείς και στενοί φίλοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Στο σύνολο οι καλεσμένοι του ζευγαριού ανέρχονταν στους 60.
Διαβάστε τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «Νέα»:
«Τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι, και είναι -παρά τον καύσωνα- η ώρα για έναν θερινό απολογισμό, θεωρώ πως είναι η ευκαιρία να προσθέσω κι εγώ το κατιτίς μου στο υπέροχο φετινό καλοκαίρι της οικογένειας του προέδρου Αλέξη. Συνέβη, λοιπόν, το Σάββατο 29 Αυγούστου και, αν και καθυστερημένα, μου φαίνεται πως αξίζει τον κόπο να το αναφέρω, για να καταδείξω απλώς και μόνο ότι το τέως πρωθυπουργικό ζεύγος Αλέξη-Μπέττυς είναι δυο άνθρωποι που δεν κρατούν για τον εαυτό τους τις μικρές όμορφες στιγμές της ζωής, αλλά επιδιώκουν να τις μοιράζονται.
Λοιπόν – γνωστός και μη εξαιρετέος πληροφοριοδότης με διαβεβαίωσε ότι το βράδυ εκείνο, το βράδυ της πανσελήνου του Αυγούστου, το αγαπημένο ζεύγος το πέρασε στο υπενοικιασμένο on the beach σπίτι του γνωστού εφοπλιστή στο Σούνιο, αλλά όχι κατά μόνας, δηλαδή tête-à-tête.
Όπως εγκύρως πληροφορήθηκα, το σπίτι που υπενοικιάστηκε τη ευγενή φροντίδι ενός κυρίου Γιώτη, γνωστού και κυρίου DHI «το αποτέλεσμα μετράει» (εις ό,τι αφορά το «δύσκολο» θέμα της πλήρωσης τριχών αποψιλωμένων κεφαλών), εκείνο το βράδυ «άνοιξε». Η τέως δεύτερη πρώτη κυρία της χώρας (Πρώτη εκ των πραγμάτων είναι η αγαπητή μου κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου) αποφάσισε να καλέσει τους φίλους της, να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου συνοδεία house μουσικής. Για ένα full moon party, μια γνωστή αγαπημένη συνήθεια των αστών. Η βραδιά κύλησε υπέροχα δίπλα στο κύμα, είχε ποτό και finger food (από catering φαντάζομαι), συζητησούλα με πολιτική σε ελαφρές δόσεις, γελάκια και αισιοδοξία.
Μου είπαν επίσης ότι το παρτάκι ήταν μια έκπληξη για τον πρόεδρο Αλέξη και το ότι το οργάνωσε η Μπέττυ για να τον ανεβάσει λίγο – μια και το τελευταίο διάστημα δείχνει όλο και πιο απόμακρος (γιατί άραγε;). Μετείχαν περί τα 60 άτομα, όλοι φίλοι και μέλη της οικογένειας (αδερφοξάδερφα), ο απαραίτητος μπαρμπα-Αλέκος Φλαμπουράρης και φυσικά ο κύριος DHI «το αποτέλεσμα μετράει» Γιώτης. Πάντα τέτοια εύχομαι…».
Ο Κωνσταντίνος Γιώτης είχε δημοσιεύσει σε λογαριασμό του στο Facebook (που πλέον έχει διαγραφεί) φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές αποδράσεις μαζί με τον φιλοξενούμενό του στη βίλα του στο Σούνιο, Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτές απεικονίζεται ο τέως πρωθυπουργός σε σκάφος μαζί με τον κ. Γιώτη, και μάλιστα στο τιμόνι, αλλά και να παίζει μαζί του ποδοσφαιράκι!
https://www.iefimerida.gr/news/224730/parti-ekplixi-tis-peristeras-gia-ton-tsipra-iouse-moysiki-kai-finger-food-se-vila-sto
6.Σχόλιο:
Σε καμμένο δάσος χτίστηκε το σπίτι των του Τσίπραστην Εκάλη
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
Στον τηλεοπτικό σταθμό του blue sky και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου, της Τετάρτης 7 Αυγούστου 2018, τηλεθεάτρια ονόματι Ελένη, κατήγγειλε στον αέρα ότι το πατρικό σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Ρέα Εκάλης είναι “αυθαίρετο” όπως είπε. Σίγουρα βέβαια μετά από τόσα χρόνια και μετά από τόσες ρυθμίσεις το κτίσμα θα έχει νομιμοποιηθεί αφού η περιοχή θεωρείται πλέον “εντός σχεδίου πόλης”, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως το 1981 που χτίστηκε το σπίτι χτίστηκε μέσα σε καμμένο δάσος.
Αναλυτικά η καταγγελία της τηλεθεάτριας έχει ώς εξής: «Όταν άκουσα τον λόγο του κυρίου Τσίπρα πρί λίγο – σ.σ. στο Λαύριο – έγινα εκτός εαυτού και γι’ αυτό παρεμβαίνω. Το 1981, όταν κάηκε ένα μέρος της Πεντέλης πρός τον νότο, η φωτιά γύρισε και κάηκε απο πίσω, όλη η Ρέα της Εκάλης.
Εγώ μάλιστα τότε ήμουν πολύ μικρή και πηγαίναμε και σβήναμε τις φωτιές με τον Δήμο Αμαρουσίου και ξέρω πολύ καλά την περιοχή. Αυτή η περιοχή ήταν δάσος, μάλιστα είχε και αλεπούδες και λύκους.
Εκεί πέρα μετά απο πολλά χρόνια, οι έξυπνες τεχνικές εταιρείες έκαναν οικισμούς. Και σε έναν απο αυτούς τους οικισμούς έχει στηθεί στην αναδασωτέα έκταση, το πατρικό του κυρίου Τσίπρα, στην οδό Μετεώρων και Ολύμπου (Διόνυσος).
Ένα πολυτελέστατο τριώροφο με στρογγυλά μπαλκόνια, μπορείτε να πάτε να το δείτε επί τόπου. Στήν Ρέα της Εκάλης, στο καμμένο δάσος του 1981!
Άρα το πρώτο που πρέπει να γκρεμιστεί μέσα στο δάσος, είναι το σπίτι της μητέρας του κυρίου Τσίπρα. Αυτό ήθελα να πώ…».
Στις φωτογραφίες του Βαγγέλη Ρασσία είναι η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα, Αρίστη, έξω από το σπίτι και προέρχονται από αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ανθή Βούλγαρη
https://dexiextrem.blogspot.com/2018/08/blog-post_7833.html
7.Σχόλιο:
Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Τσίπρας για τις δωρεάν διακοπές στην υπερπολυτελή θαλαμηγό
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Κουράκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόεδρο Βουλής κ. Βούτση
ΑΙΤΗΜΑ
Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα με το άρθρο 4 παρ. 1: «Οι Βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής ασκήσεως των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των 200 ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας».
Εξάλλου, κατά το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, δώρα ή ωφελήματα των οποίων η χρηματική αξία ξεπερνά τα 200 ευρώ καταχωρίζονται με ειδική αιτιολογία του Βουλευτή σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στην αρμόδια γραμματεία.
Επειδή, μετά την δημόσια και αφοπλιστική ομολογία της κ. Παναγοπούλου ότι ΔΕΝ φιλοξένησε αλλά παραχώρησε-μαζί με το προσωπικό της-τη θαλαμηγό στην οποία έκανε διακοπές τον Αύγουστο του 2018 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Επειδή η χρήση της θαλαμηγού-όπως και κάθε ωφελήματος-αποτιμάται σε χρηματική αξία που υπερβαίνει κατά πολύ τα 200 ευρώ και σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών στις ναυλώσεις αγγίζει τα 150.000 ευρώ.
Επειδή από τις αδιάψευστες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον Πρωθυπουργό και Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ να διάγει πολυτελείς διακοπές και από την αφωνία της κυβέρνησης που εμμέσως παραδέχεται την γνησιότητά τους, τεκμαίρεται ότι το υλικό ωφέλημα ή παροχή έλαβε χώρα.
Επειδή δεν υφίσταται καμία καταχώρηση στο βιβλίο της γραμματείας, ως όφειλε, με το ύψος της παροχής και την ειδική αιτιολογία που απαιτείται, από τον Πρωθυπουργό.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Να παραπεμφθεί η υπόθεση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή στις προθεσμίες του άρθρου 8 παρ. 1, προκειμένου να επιβληθούν στον Αλέξη Τσίπρα τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα της παρ. γ του ίδιου άρθρου εναντίον του.
Σε περίπτωση με συμμόρφωσής σας προς τα ανωτέρω, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, ειδικά δε για τις διατάξεις περί παράβασης καθήκοντος.
Χρήστος Παππάς, Βουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής, Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chrush-augh-sthn-epitroph-deontologias-o-tsipras-gia-tis-dwrean-diakopes-st#ixzz5nQlw5Xgu
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου