Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

«Σπάει» τη μερική αναστολή των δικαστηρίων η κλήση σε εξηγήσεις 76χρονης για μία… καγκελόπορτα!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 11:28
«Σπάει» τη μερική αναστολή των δικαστηρίων η κλήση σε εξηγήσεις 76χρονης για μία… καγκελόπορτα!
3
Και όμως. Μία καγκελόπορτα κρίθηκε σε συνθήκες μερικής αναστολής των δικαστηρίων ως ιδιαίτερα «επείγουσα» υπόθεση για να κληθεί σε εξηγήσεις μία 76χρονη γυναίκα, η οποία θα πρέπει, χωρίς χρονοτριβή, να εμφανιστεί στο Ειρηνοδικείο της Καλλιθέας.
Παρά την προσπάθεια της 76χρονης να εξηγήσει ότι βρίσκεται εσώκλειστη μέσα στο σπίτι της, όπως εξάλλου συστήνουν οι ειδικοί για όλους τους πολίτες και δη για τους ηλικιωμένους, η ειρηνοδίκης Καλλιθέας δεν κατάφερε να πειστεί, με αποτέλεσμα να της αποστείλει και την κατεπείγουσα κλήση, μετά τη σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Χανίων.
Η 76χρονη ζήτησε να προσέλθει και να δώσει τις εξηγήσεις της μόλις λήξουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας πως μία μετακίνησή της αυτές τις ημέρες μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της. Η απάντηση ωστόσο που εισέπραξε από την ειρηνοδίκη ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι».
Φαίνεται πως η υπόθεση της καγκελόπορτας δεν μπορούσε να χωρέσει καμία αναβολή!
Η Δικαιοσύνη, που έχει στα συρτάρια της εκατοντάδες εκκρεμείς υποθέσεις ετών, έκρινε πως στην περίπτωση της… καγκελόπορτας δεν θα καθυστερούσε ούτε λόγω του κορωνοϊού.
Τι είναι όμως το εξαιρετικά σοβαρό στην υπόθεση αυτή για να χρειάζεται μία ηλικιωμένη γυναίκα να διακινδυνεύσει την υγεία της; Πρόκειται ουσιαστικά για μία ιδιωτική διαφορά της 76χρονης με συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο κατέθεσε μήνυση σε βάρος της μόλις πριν από δύο μήνες. Την κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι πριν από δύο… χρόνια προκάλεσε ζημιά στην… καγκελόπορτα οικοπέδου, όπου εκείνο εκτρέφει τις κότες του. Της καταλογίζει δε ότι πριν από 4,5 χρόνια τον «εξαπάτησε» διότι τον έπεισε να… υπογράψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό!
Μπροστά, λοιπόν, σε αυτά τα δεδομένα φαίνεται πως ο εισαγγελέας Χανίων έκρινε ότι «ωχριούν» οι συστάσεις των ειδικών και θα πρέπει να εξεταστεί πάραυτα η 76χρονη από την ειρηνοδίκη, που την κάλεσε να εμφανιστεί ενώπιον της, εντός πέντε ημερών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Ακόμα κι όταν η 76χρονη είπε πως αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να συγκεντρώσει τα στοιχεία που θα πρέπει να προσκομίσει, καθώς δεν μπορεί να βρει ούτε φωτοτυπικά για τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά ούτε και να λάβει τις απαιτούμενες βεβαιώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που υπολειτουργούν,  δεν κατάφερε να «κερδίσει» την προθεσμία που ζητούσε.
Μην έχοντας άλλη λύση, η  76χρονη επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ο οποίος έδωσε τη σχετική παραγγελία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται πάντως μόνο για την ιστορία, όπως αποδεικνύεται, πως μέχρι τις 10 Απριλίου έχει αποφασιστεί μερική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παράταση του μέτρου. Ακόμα και δίκες με κατηγορουμένους που συμπληρώνουν μέσα στους επόμενους μήνες το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης οδηγούνται σε διακοπή λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού. 
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 11:59

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου