Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

“ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ. ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ. ΕΣΥ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΧΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
XIOS-IERVNYMOS

Για μια φορά ακόμη, μας εξέπληξε δυσάρεστα ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, με τις εσκεμμένα ανερμάτιστες και “ανορθόδοξες’ δηλώσεις του. Μια ζωή, αποδεικνύει, πότε παρεμβαίνοντας στα γρανάζια της Δικαιοσύνης (ξέρετε τι εννοώ, Μακαριώτατε και πολύ καλά μάλιστα), πότε ενδιαφερόμενος για μπίζνες στα καμμένα και αναδασωτέα της Πεντέλης με τους δημαρχαίους, πότε στους “μαγεμένους” της Θήβας (και γι αυτό γνωρίζετε ασφαλώς), πότε, πότε, πότε, ότι παίζετε πια “κομπολόι” με τα συμφέροντα της εξουσίας.
Αυτή τη φορά ο Μακαριώτατος, εισηγήθηκε την κεκλεισμένων θυρών τέλεση όλων των Θείων Λειτουργιών από την Κυριακή των Βαΐων (12 Απριλίου)  κατά τη σημερινή σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου:  «Μέχρι τις 11 Απριλίου οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κανονικά – κεκλεισμένων των θυρών-  υπό την προϋπόθεση της τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής ή διαδικτυακής κάλυψης. Από το Σάββατο του Λαζάρου (την Κυριακή των Βαϊων και μετά) οι Ακολουθίες θα διεξάγονται – πάντα κεκλεισμένων των θυρών-  με το ελάχιστο δυνατό αριθμό κληρικών και ψαλτών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτείας.
«Με τη ρύθμιση αυτή της νόμιμης τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρατηθεί άσβεστη η λαμπάδα της Θείας Λατρείας, η οποία για την Εκκλησία είναι κοινή και δημόσι» εφόσον λαμβάνει χώρα εντός του Ιερού Ναού επί της καθαγιασμένης Αγίας Τραπέζης, ακόμη και αν μετέχει στο Μυστήριο μόνον ένας ιερέας και ένας πιστός» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία μας αναλαμβάνει πλήρως την πνευματική ευθύνη της μετοχής των πιστών στη Θεία Λατρεία με τη χρήση μέσων που προσφέρει η τεχνολογία, δια του πνευματικού συντονισμού και της ενώσεως της προσευχής όλων από τα σπίτια τους».
ΟΧΙ
Όχι λοιπόν, σεβαστέ Αρχιεπίσκοπε, δεν θα συμφωνήσουμε. Με γνώμονα την δημόσια υγεία, τους κείμενους νόμους του Κράτους και του Συντάγματος, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (που ουδέποτε μας βρήκαν σύμφωνους), προτείνουμε κι εμείς, έχουμε το δικαίωμα άλλωστε, πιστοί είμαστε, αγαπάμε το Θεό μας.
-ΝΑΙ στη συμμετοχή των πιστών στον Επιτάφιο υπό απόλυτα αυστηρές συνθήκες συμμετοχής. 19 Απριλίου, δεν νομίζουμε ότι θα χιονίζει. Προαύλια εκκλησιών υπάρχουν. Μεγαφωνικές υπάρχουν. Τοπικά αστυνομικά τμήματα υπάρχουν και υπάρχουν και αγήματα στρατιωτών. Σε απόσταση 5-10 μέτρων ο ένας από τον άλλον , οι ενορίες θα φροντίσουν οι πιστοί να παρακολουθήσουν τα Πάθη του Χριστού και την Ανάσταση. Στα σούπερ μάρκετ, το ίδιο γίνεται. Και στα καταστήματα τροφίμων. Με απόλυτη πειθαρχία. Και μην μας πείτε ότι δεν είμαστε πειθαρχημένοι. Δείξαμε ότι είμαστε. Και θέλουμε και είμαστε. Κανένας μέσα, παρά μόνον οι παπάδες, οι πιστοί έξω με ασφάλεια, σύνεση και πειθαρχία, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
—-Στην πατρίδα μου την Σπάρτη υπάρχουν 200 εκκλησίες. Να επιστρατεύστε τους υπαλλήλους σας και να φροντίσουν για τον επιμερισμό των πιστών, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Να δουλέψετε σοβαρά για τον μη συνωστισμό των πιστών. Εάν χρειαστεί με αριθμημένες θέσεις στα προαύλια βάσει των ενοριών. Αλλά δεν θέλετε , Μακαριώτατε. Γιατί είστε φυγόπονος. Γιατί επικροτείτε την απόφαση της νέας Τάξης να κηδεμονεύσει και να αφελληνίσει την Πίστη μας. Και γνωρίζετε πολύ καλύτερα, Σεις, απ’ την ταπεινότητά μου, και ποιοι είναι οι Νεοταξίτες και τι σχήμα προσώπου έχουν και τι εξυπηρετούν και από ποιους σέρνονται από τη μύτη.
ΟΧΙ λοιπόν. Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για την Πίστη μας και για τον Θεό μας. Εκτός εάν θέλετε να μας πείσετε ότι ο κορωνοιός είναι πιο θανάσιμος από το βόλι του Τούρκου. Πριν 199 χρόνια που κάποιοι ξεκίνησαν με το κεφάλι στον ντορβά την Επανάσταση. Μάλλον, δεν διαβάσατε καλά, Μακαριώτατε, τα απομνημονεύματα του Θοδωράκη.
Καλό Πάσχα σας εύχομαι αλλά εάν δεν υπάρχουν πιστοί στις εκκλησιές μας, Πάσχα, όπως παλιά, δεν θα ξανάχουμε ποτέ. 
Σ.Σ.Χ
Υ.Γ: Και κάτι ακόμα, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Την άδεια για να πάμε στις εκκλησιές μας, τις ποτισμένες με το αίμα των ηρώων μας, δεν θα μας την δώσετε εσείς. Περιμένουμε- με μεγάλη ανυπομονησία- να την ακούσουμε από τον καθηγητή Τσιόρδα και τον υφυπουργό Χαρδαλιά. Εδώ είμαστε- ως πιστοί- και αναμένουμε την απαγόρευσή τους. 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου