Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 25Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Πλήθος επισκεπτών στα εγκαίνια του λαϊκού θεσμού της πόλης


Τα εγκαίνια της 25ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης έγιναν την Κυριακή 30 Αυγούστου στην περιοχή της Ανδρομάχης από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθος επισκεπτών. Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο.

Την έναρξη της εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό τόνισε μεταξύ άλλων : « O λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής και μας προσκαλεί σε μια μεγάλη γιορτή ηθών, εθίμων, παραδόσεων αλλά και αγορών για όλες τις ηλικίες.

Αυτό που κρατά ζωντανό το θεσμό όλα αυτά τα χρόνια είναι η ταύτισή του με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό του κόσμο.

Παραδοσιακά στην εμποροπανήγυρη η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ζωντάνια, το μεράκι και η αισιοδοξία των συμμετεχόντων πλημμυρίζει την τοπική κοινωνία και συνθέτει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης και ευρύτερης προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.

Ανάλογες εικόνες σχεδόν αναλλοίωτες στο χρόνο, ζωντανεύουν και φέτος στο «πανηγύρι» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς».

Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε και σε μία σειρά παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής με ενδεικτικό παράδειγμα τις εργασίες κατά μήκος του Πέλεκα που εκτελούνται σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ΠιερίαςΟ ποταμός Πέλεκας μπαίνει ξανά στη ζωή των δημοτών, αναβαθμίζοντας συνολικά μια πολύπαθη περιοχή, δίνοντας ανάσα ζωής στους κατοίκους της και αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικοχορευτικά παράλληλα δρώμενα και ηχοχρώματα από πολιτιστικούς συλλόγους πλαισιώνουν το κυρίως πρόγραμμα της Εμποροπανήγυρης. Η καλοκαιρινή καταιγίδα που ξέσπασε στη διάρκεια της παρουσίασης παραδοσιακών χορών – το βράδυ της Κυριακής - από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους διέκοψε την εμφάνιση του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» και του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αγ. Ιωάννη «ΤΟ ΑΡΓΟΣ», ενώ κανονικά ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του, το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης.

Ακολουθούν :

Τετάρτη 02/09/2009: Παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών από το μουσικό σχήμα «Παρολύμπιοι» της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Σάββατο 05/09/2009: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα συλλόγων της πόλης μας (Χορευτικός όμιλος Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου, Σύλλογος Λιβαδιωτών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 25η Εμποροπανήγυρη - η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου - συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, ενώ λαμβάνουν μέρος 200 περίπου εκθέτες με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου