Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

(Ξανα)εγκαταστάθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο του Πιερικού


Η ατιμωρησία, αποθράσυνε «άγνωστη» εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία εγκατέστησε εξοπλισμό κεραίας σε πυλώνα του γηπέδου εν κρυπτώ, εγγράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρώτη απόπειρά της το καλοκαίρι. Μεγάλο ζήτημα η μη φύλαξη του Δημοτικού Σταδίου.


Για δεύτερη φορά, μέσα σε επτά μήνες άγνωστοι επιχείρησαν (με επιτυχία αυτή φορά) και εγκατέστησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας σε πυλώνα του γηπέδου του Πιερικού. Η εγκατάσταση έγινε και πάλι κάτω από τη μύτη του Δήμου, αφού κανείς δεν είχε ιδέα ποιος προέβη στην παράνομη εγκατάσταση της κεραίας.

keraia_2Τον Ιούνιο του 2010 η Πολιτεία είχε φέρει στη δημοσιότητα την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο του Πιερικού. Τότε και πριν προλάβει η Πολεοδομία να βεβαιώσει την παράβαση, οι «δράστες» πρόλαβαν να απομακρύνουν τα κυριότερα κομμάτια του εξοπλισμού (σε χρόνο ρεκόρ), ο Δήμος κατέθεσε μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» και το θέμα έληξε εκεί, χωρίς ποτέ να δημοσιοποιηθεί η ΕΔΕ που υποτίθεται θα γινόταν (σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Κατερίνης), αλλά και χωρίς κανένας να γνωρίζει τι αποτέλεσμα είχε η μηνυτήρια αναφορά.
Η ατιμωρησία και η χαλαρή αντιμετώπιση ζητημάτων (σε όλα τα επίπεδα) που δεν άπτονται μόνο στην διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας, αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας, είναι λογικό να ενθαρρύνουν παράνομες πράξεις, ακόμη κι αν αυτές σχετίζονται με την υγεία των πολιτών.
Η πρώτη εγκατάσταση της κεραίας, προφανώς δεν έστειλε τόσο «δυνατό σήμα» για την κατάσταση που επικρατεί στο Α’ Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης, το οποίος στην κυριολεξία θύμιζε και συνεχίζει να θυμίσει ξέφραγο αμπέλι.
Όσον αφορά την κεραία που τοποθετήθηκε στον πυλώνα του γηπέδου, χθες υπήρξε άμεση αντίδραση από τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ Λάμπη Καρατζόγλου (ο οποίος όπως και προκάτοχός του, στην πρώτη απόπειρα εγκατάστασης δεν γνώριζε τίποτα) και τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κυριακίδη. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, από κοινού κατέθεσαν αναφορά στην Εισαγγελία Κατερίνης, ενώ το «ευτύχημα» στην προκειμένη περίπτωση είναι, ότι δεν απομακρύνθηκε (τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ) ο εξοπλισμός της κεραίας, όπως συνέβη την πρώτη φορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος σε πρώτη φάση είναι να παραμείνει και να «κατασχεθεί» ο παράνομα εγκατεστημένος εξοπλισμός, με την ελπίδα να βρεθεί η άκρη του νήματος που θα αποκαλύπτει ποια είναι η «επίμονη» εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και αν πήρε το «οκ» για την εγκατάσταση της κεραίας, είτε από συνεργάτη της, είτε από κάποιο πρόσωπο μέσα από το δήμο. Δυστυχώς, επτά μήνες (υποτίθεται) ερευνών δεν μπόρεσαν να απαντήσουν ούτε σ’ αυτό το κατά τα άλλα απλό ερώτημα. Για τη φύλαξη του εξοπλισμού, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ενημερωθεί και η Δημοτική Αστυνομία, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει εταιρεία σεκιούριτι. anarisi - pieria-gr.blogspot.com

Πηγή.Πολιτεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου