Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Καλώς ήλθατε στη Wall Street!...




Ο Χάρης πήγε σε ένα χωριό και ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες με 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.

Ο Χάρης, όταν οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες, ανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.

Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει τις αγοροπωλησίες ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει: Κοιτάξτε τι έκανε. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης του τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες. Δεν ξαναείδαν ούτε τον Χάρη ούτε τον βοηθό του. Κυρίες και Κύριοι Καλώς ήλθατε στη Wall Street!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου