Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Αρνητική ψήφο στον επικεφαλής της μείζονοςαντιπολίτευσης Νίκο Μηλιώτη από την παράταξη "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών" του Χρήστου Καραφουλίδη.

Στη συνεδρίαση της 27-12-2012 για την εκλογή μελών των Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς και των επιτροπών του Δήμου Κατερίνης, αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος σε μια περίοδο ανοχής ενός αντιπολιτευτικού ευνουχισμού. 
 
 Είναι πασίδηλο πλέον πως η διοίκηση Χιονίδη έχει εκτροχιαστεί από όλες τις προεκλογικές της θέσεις και έχει μετατραπεί σε μια διοίκηση διαχείρισης της αποτυχίας και της ανεπάρκειας. Ύστερα από έξι χρόνια διοίκησης Χιονίδη η εικόνα του Δήμου Κατερίνης είναι μια εικόνα υπερχρέωσης, και πλήρους διάλυσης.

Η εμμονή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να συμμετέχει σε Δ.Σ σημαντικών επιχειρήσεων του Δήμου, ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που συγγενικά του πρόσωπα πρώτου βαθμού, έχουν εργοληπτική σχέση με το Δήμο Κατερίνης, αποτελεί θεσμικό, πολιτικό και ηθικό ατόπημα.

Νιώθουμε, λοιπόν, την ανάγκη να ενημερώσουμε το σύνολο των συνδημοτών μας πως στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης ψηφίσαμε αρνητικά στη συμμετοχή του κ. Μηλιώτη σε αντιπολιτευτικές θέσεις, όπου κατά κοινή παραδοχή παρατηρείται αντιπολιτευτική αδράνεια και συμπαιγνία. Έτσι λοιπόν πιστεύουμε πως το γεγονός της ανάληψης πολλών και μεγάλων έργων του Δήμου Κατερίνης από εταιρείες συγγενικών του προσώπων, λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την άσκηση των αντιπολιτευτικών του καθηκόντων.

Βαθιά μας πίστη είναι πως μια ουσιαστική και δημιουργική αντιπολίτευση δημιουργεί συνθήκες και προϋποθέσεις για μια σοβαρή διοίκηση. Φρονούμε πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και καλούμε όλους τους συναδέλφους της μείζονος αντιπολίτευσης να σταματήσουν να στρουθοκαμηλίζουν και να πάρουνε θέση σε ένα φαινόμενο που ενοχλεί και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Είναι ώρα σοβαρών αποφάσεων και επιλογών, όπου η λογική και η τακτική της απόκρυψης των σκουπιδιών κάτω από το χαλί δεν έχει θέση.

Ύστερα από όλα αυτά η αντιπολίτευση πρέπει να απαλλαγεί από κάθε μορφής βαρίδια, προκειμένου να παίξει το ρόλο, επ' ωφελεία του συλλογικού συμφέροντος.

Εμείς δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα, όπως πάντα, με δημιουργική διάθεση, από τη θέση που μας έχουν τάξει οι συνδημότες μας.





Με τιμή


Οι δημοτικοί σύμβουλοι


                    1. Καραφουλίδης Χρήστος
                    2. Κοκαβίδης Γιώργος
                    3. Οφείδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου