Τρίτη 12 Μαρτίου 2013


Και ισοβίτες πληρώνει το Δημόσιο!

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τη «Λερναία Ύδρα» του μαύρου χρήματος Kαταιγιστική μορφή παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στο Δημόσιο.

Επειδή δεν λειτουργεί Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δύο καταδικασθέντες για δολοφονία εξακολουθούν να μισθοδοτούνται κανονικά.

Τρία και πλέον χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, Τριαντάφυλλου Κουκούδη, από δύο δημοτικούς υπαλλήλους, οι δολοφόνοι του, αν και έχουν καταδικαστεί ο ένας σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη, συνεχίζουν να εισπράττουν στη φυλακή το 50% του μισθού τους.

Είναι ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα μεταξύ εκατοντάδων περιπτώσεων ατιμώρητων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων -ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνονται στη «λίστα της ντροπής» που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής»- και προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε μια περίοδο που η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι δυο καταδικασθέντες, δολοφόνησαν τον 47χρονο δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009 και του φόρτωσαν τη «μαύρη τρύπα» των 710.000 ευρώ. Ομολόγησαν και καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2010. Ο πρώτος σε ισόβια, ο δεύτερος σε 17 χρόνια.

Έτσι το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τους επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης αλλά, όπως δικαιούνταν, κατέθεσαν έφεση, η παύση τους ανεστάλη και περιμένουν να κριθεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.

Μέχρι αυτό να συνεδριάσει, πληρώνονται το 50% του μισθού τους. Και ακόμη, το δευτεροβάθμιο όργανο δεν έχει συνεδριάσει για την οριστική απόλυσή τους! Έτσι, πληρώνονται το μισό των μηνιαίων αποδοχών του, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων.
              Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου