Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ- "Όργιο" διαφθοράς στο δημόσιο

Πρώτη καταχώρηση: 11/07/2013 - 19:28
Τελευταία δημοσίευση: 19:28Κοινωνία
ΒΙΝΤΕΟ- Όργιο διαφθοράς στο δημόσιο
ΒΙΝΤΕΟ- "Όργιο" διαφθοράς στο δημόσιο

Η οικονομική διαχείριση αποτελεί και το 2012 το μεγαλύτερο ποσοστό των υποθέσεων ανά θεματική κατηγορία, που διερεύνησε σε έκθεση ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής (ΓΕΔΔ). Όσον αφορά στην κατάταξη των υποθέσεων ανά δημόσιο φορέα, την πρωτιά κρατά και φέτος η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, που κοινοποιήθηκε σήμερα, τη μεγαλύτερη θεματική κατηγορία αποτελούν οι υποθέσεις οικονομικής διαχείρισης (38%) και ακολουθούν τα πολεοδομικά θέματα (14,3% των υποθέσεων), διάφορα ζητήματα λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών (13,4 %), παράβαση διοικητικών διαδικασιών (8,3%) και άλλες κατηγορίες με μικρότερα ποσοστά.
Όσον αφορά στους ελέγχους ανά φορέα, οι δήμοι αποτελούν το επίκεντρο του ελέγχου στο 35,9% των υποθέσεων. Αυτό, όπως και πέρσι, μπορεί να εξηγηθεί και από τη μεταφορά στους ΟΤΑ α' βαθμού αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών. Με πολύ μικρότερα ποσοστά, ακολουθούν οι δημόσιες υπηρεσίες (18,1%) και οι εποπτευόμενοι ιδιωτικοί φορείς (13,7%).

Δείτε το βίντεο από τον ΑLPHA:


                    pigi  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου