Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Αθώοι οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος Ελεύθερη ακόμα η συμμορία της μεταπολίτευσης

Έτσι θα'ρθει η "ανάπτυξη". Ο Σαμαράς και η παρέα του, παραγράφουν το έγκλημα, με νομικά τεχνάσματα.
Διαγράφηκε ο νόμος που τιμωρούσε τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος.

Δεν "επανήλθε" η διάταξη όπως έχει εννοηθεί σε.....
κάποιες, ελάχιστες ιστοσελίδες στις οποίες έχει γίνει σχετική αναφορά.

Σήμερα μόλις, έγινε γνωστό το θέμα της διάταξης του πολυνομοσχεδίου του Απριλίου, η αφαίρεση της οποίας αθωώνει τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Ελάχιστες ιστοσελίδες έχουν αναπαράγει την είδηση και όσοι το έκαναν φαίνεται πως έχουν παρεξηγήσει την εν λόγω ιστορία.

Η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, αφορά αδικήματα με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως η διαχείριση του δημόσιου χρήματος, στην περίπτωση των ΝΠΙΔ που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο. Από λάθος και εκ παραδρομής, όπως μαθαίνουμε από τη συνέντευξη Τζαβάρα στην Πόπη Τσαπανίδου, η συγκεκριμένη διάταξη δεν συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, που σημαίνει οτι η διάταξη που ίσχυε μέχρι τότε διαγράφηκε!

Ύστερα από περίπου έναν μήνα όμως, η διάταξη επανήλθε. Δημιουργήθηκε λοιπόν αρχικά η εντύπωση οτι επειδή η διάταξη επανήλθε, ο νόμος συνεχίζει να ισχύει "κανονικά". Οτι το διάστημα μεταξύ της αφαίρεσης της ποινικής διάταξης και της επαναφοράς της, έδινε μεν τη δυνατότητα σε κάποιους να αθωωθούν, αλλά από τη στιγμή που επανήλθε, όλα λειτουργούν όπως πριν.

Ο νόμος όντως ισχύει, αλλά με μία διαφορά. Έχει πλέον ημερομηνία του 2014. Έχει ημερομηνία μεταγενέστερη από την ημερομηνία του αδικήματος. Διαγράφηκε και επανήλθε με νέα ημερομηνία, που σημαίνει οτι όσοι κατηγορήθηκαν πριν από τη νέα ημερομηνία, είναι αθώοι, διότι ο νόμος δεν ισχύει αναδρομικά.

Αναδρομική ισχύ όμως, έχει η αρχική διαγραφή της διάταξης, με ημερομηνία 20 Απριλίου 2014. Δηλαδή, είτε επανέλθει, είτε όχι η διάταξη, αυτό δεν έχει καμία σημασία για όσους διώκονται για σχετικά αδικήματα, που διέπραξαν στο παρελθόν. Σημασία έχει οτι διαγράφηκε στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η διαγραφή ισχύει αναδρομικά και κάπου εδώ τελειώνει όλη η ιστορία. Οι διώξεις παύουν για τις περιπτώσεις που το αδίκημα διαπράχθηκε πριν από τις 20 Απριλίου και το θέμα λήγει.

Τι σημαίνουν αυτά λοιπόν;

Σημαίνουν οτι όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, πριν από τις 20 του περασμένου Απριλίου, δεν διώκονται.
Όσοι καταδικάστηκαν γιατί έκλεβαν λεφτά του δημοσίου, αθωώνονται! Το έγκλημα παραγράφεται, διότι κάποιοι ξέχασαν να γράψουν τον νόμο στο νομοσχέδιο...

Σημαίνουν επίσης, οτι η επαναφορά της σχετικής διάταξης, μετά από μερικές ημέρες δεν σώζει την κατάσταση. Η διάταξη είναι "αθωωτική" πλέον, για τα αδικήματα που διεπράχθησαν πριν από τον Απρίλιο του 2014. Με την επαναφορά της, "κλείνει" μία ιστορία για την οποία είναι περισσότερο και από βέβαιο πλέον, οτι υπήρξε δόλος και οτι τίποτα δεν έγινε "εκ παραδρομής".
Αθώοι όσοι βούτηξαν τα δημόσια ταμεία. Παίρνουν "συγχωροχάρτι" όπως δήλωσε και ο κ.Τζαβάρας, ο οποίος το γνώριζε εδώ και τρεις μήνες...

Ποιοι αθωώνονται λοιπόν από την "εκ παραδρομής" παράλειψη; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τζαβάρα, από τις αμέτρητες ΜΚΟ, μέχρι και κατηγορούμενοι της υπόθεσης της Siemens.

Συντάκτης του νομοσχεδίου είναι το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σήμερα, φυσικά λόγω ανασχηματισμού, έχει νέο Υπουργό...

Πρέπει λοιπόν ν'αναγνωρίσουμε το "θάρρος" του κυρίου Τζαβάρα, ο οποίος θυμήθηκε να το γνωστοποιήσει μετά τις εκλογές, ενώ ο ίδιος το γνώριζε από τον Μάρτιο. Άφησε να περάσει κι άλλος καιρός, ώστε να περάσει και ο ανασχηματισμός. Να απομακρυνθεί ο Υπουργός Οικονομικών από τη θέση του και να απαλλαγεί από τις όποιες αρνητικές συνέπειες της καταστροφικής θητείας. Επιλέχθηκε μάλιστα και μία κατά το δυνατόν "χαλαρή" ημερομηνία. Παρασκευή, 13 Ιουνίου, με το θερμόμετρο ν'ανεβαίνει και την ένταση επίσης, μία μέρα πριν από το πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας στο μουντιάλ της Βραζιλίας.

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση ψηφίζει την αθώωση των καταχραστών του δημοσίου χρήματος, εν γνώση όλων των κομμάτων, ενώ ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός έτρεχε να τους το ρίξει στην κάλπη, έχοντας άγνοια της υπόθεσης.

Είναι λοιπόν που προχωράμε για την ανάπτυξη....
Αυτό είναι το μέλλον του δημοσίου. Να χρεωκοπήσει και να καταστεί "προς πώληση". Αυτό είναι το σχέδιο της "ανάπτυξης". Η κατάρρευση της οικονομίας, με τη βοήθεια διεφθαρμένων-αθωωμένων στελεχών του δημόσιου τομέα.

http://istologia.gr/                Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου