Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ. ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ… ΆΓΡΙΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ. ΌΤΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ. (ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΚ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
KOULIS SKOPIA

Μέλος του ΝΑΤΟ είναι από χθες και επισήμως τα Σκόπια, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να καλωσορίζει, με μήνυμά του, τη γειτονική χώρα, στη Συμμαχία.
Το μήνυμα προκαλεί σοκ σε όλους τους Έλληνες
90989814_1079474315759543_7300662805051473920_n

Με ανάρτηση του, ο γνωστός Μακεδόνας δημοσιογράφος Μιχάλης Αγραφιώτης συγκλονίζει
Τι λέει το ΝΑΤΟ
«Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό για την περιοχή και για την ευρωατλαντική ασφάλεια», τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι «η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ολοκλήρωση, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, το εμπόριο, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή».
«Η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή για τις χώρες που το επιθυμούν και είναι ικανές να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ανταποκριθούν στα υψηλά πρότυπα της Συμμαχίας και να δεχτούν τις ευθύνες αλλά και τα προνόμια της ένταξης», πρόσθεσε.
Ο Πομπέο επανέλαβε με την ευκαιρία αυτή ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην αρχή της συλλογικής άμυνας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ακρογωνιαίο λίθο» της Συμμαχίας.
Οι 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα εθνικά κοινοβούλια τους.
Υπενθυμίζεται ότι χθες οι χώρες μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, μια διαδικασία ωστόσο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.
Συγχαρητήρια από το ελληνικό ΥΠΕΞ
Τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας, συνεχάρη με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών«Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας», αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου