Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020


Τρέμουν οι ηγέτες των κρατών μετά την προειδοποίηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου! Η παρέμβαση-κόλαφος που μας έκανε να κλάψουμε…

Για άλλη μια φορά η Βίκυ Χατζηβασιλείου τοποθετήθηκε μέσα από τα social media για την δεινή κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη με τον κορωνοϊό. Η παρουσιάστρια κάνει αναφορά στον Ιούλιο Καίσαρα και προειδοποιεί τους ηγέτες εκείνους που δεν έχουν πάρει σοβαρά την κατάσταση που επικρατεί.
Ειδικά αυτό με την… προειδοποίησή της προς τους ηγέτες του κόσμου μας έκανε να κλάψουμε από τα γέλια όταν τους κάναμε εικόνα να τρέμουν μην πάρουν κάνα… πακέτο μετά την παρέμβαση-κόλαφο της παρουσιάστριας!
Διαβάστε το μακροσκελές κείμενο της Βίκυς Χατζηβασιλείου:
“ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΊΟΥ….
Κι έτσι γι ακόμη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία, αι ειδοί του Μαρτίου (τα μέσα αυτού του μήνα δηλ) επιβεβαιώνουν τη σύνδεσή τους με το αρνητικό, το δυσοίωνο, το μοιραίο.
Για την ιστορία να θυμίσω ότι η φράση αποδίδεται για πρώτη φορά στον μάντη που προειδοποίησε τον Ιούλιο Καίσαρα, προβλέποντας τη δολοφονία του από τους Συγκλητικούς, στα μέσα Μαρτίου του 44πΧ. (Ειδοί από το λατινικό idus= τα μισά). Εκείνος βέβαια τον αγνόησε και προχώρησε αλαζονικά κι αγέρωχα προς τη Σύγκλητο, καγχάζοντας ειρωνικά στο μάντη: έφτασαν αι ειδοί του Μαρτίου!.. “Εφτασαν αλλά δεν πέρασαν…”, του απάντησε προφητικά εκείνος. Με τη γνωστή κατάληξη…
Καλά θα κάνουν οι ηγέτες κάποιων χωρών, που μέχρι πρότινος περί άλλων ετύρβαζαν, να θυμηθούν… τας ειδούς του Μαρτίου και να συμμαζέψουν την αλαζονεία τους, να προτάξουν ως πρώτιστο αγαθό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών τους και να αφήσουν την ψηφοθηρική πολιτική κατά μέρος!
Διότι η μάχη με το αναπόφευκτο απαιτεί ΣΥΝΕΣΗ, και κανείς δεν δικαιούται ΝΑ ΒΛΈΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΆΤΟΠΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΤΟΥ.
Κι αν δεν βρίσκουν καμία…αναγωγή στην προφητεία του Ρωμαίου μάντη, ας αναζητήσουν τους συμβολισμούς στους στίχους του Καβάφη, που στο ομότιτλο (!!) ποίημά του “Μάρτιαι Ειδοί” , έγραφε το 1911 :
“Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή.
Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις
να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις,
τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι….”
Καλημέρα σας”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου