Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

11 ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Παρουσία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και του εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης Γιάννη Παλαιστή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου «11 πίστες εξέτασης υποψηφίων οδηγών» της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού του Δήμου Θέρμης.

Για «ένα έργο μακριά από κόμματα, ένα έργο ουσίας, πολύ μπροστά από τις κυβερνήσεις, που μας κάνει υπερήφανους», έκανε λόγο ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκομένους (υπαλλήλους, τοπική αυτοδιοίκηση, σχολές οδηγών) για την υλοποίησή του. «Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά τα έργα μένουν», τόνισε ο Νομάρχης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι «έχουμε πραγματοποιήσει το 95% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων». «Το έργο αυτό προστίθεται στα 1.000 περίπου τεχνικά έργα που υλοποιήσαμε, στα 125 σχολεία που παραδώσαμε και στις 2.500 σχολικές αίθουσες που κατασκευάσαμε», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Το έργο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα έργα στον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης, συνολικού κόστους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Περιλαμβάνει συνολικά 11 πίστες -10 πίστες εκπαίδευσης εξέτασης ελιγμών για επιβατικά και μικρά φορτηγά και 1 πίστα για τα μεγάλα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά, συρμοί).

Όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί θα εξετάζονται πλέον στις νέες πίστες, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, χωρίς να επιβαρύνουν κατοικημένες περιοχές. «Ο σκοπός μας είναι σαφής. Μια Ελλάδα με λιγότερα τροχαία ατυχήματα, με οδηγούς άριστα καταρτισμένους, με την πλήρη εμπέδωση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς», υπογράμμισε ο Νομάρχης και αναφέρθηκε στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες μηχανογραφικής θεωρητικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών μέσω του on line συστήματος, «που θωρακίζει το αδιάβλητο της πρακτικής εξέτασης των υποψήφιων οδηγών».

Ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον εντεταλμένο νομαρχιακό σύμβουλο στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης Γιάννη Παλαιστή, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα έργο με τη δική του σφραγίδα. Γιατί το πίστεψε, το αγκάλιασε και σήμερα το εγκαινιάζουμε». Ο Νομάρχης έκανε ξεχωριστή αναφορά και στους τέως Υπουργούς Μεταφορών κ.κ. Χατζηδάκη και Στυλιανίδη, καθώς και στη συνδρομή του τέως Υφυπουργού Μεταφορών κ. Τάσου Νεράντζη, τους οποίους ευχαρίστησε «για την πολύτιμη βοήθειά τους και την ολόθερμη υποστήριξη που προσέφεραν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου