Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησε το έργο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ»




ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΣΒΟΡΩΝΟ

Ξεκίνησε το έργο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ»

Την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της έναρξης εργασιών του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ» παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκου Παπαζιώγα, αρκετών Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Σβορώνου.

Το έργο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Ένα έργο που οι προσπάθειες ένταξης του σε Ευρωπαικό Πρόγραμμα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2009,μετά από εντολή που δόθηκε από τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη στα στελέχη της ΔΕΥΑΚ για να προχωρήσει άμεσα η μελέτη του αποχετευτικού δικτύου του Δ.Δ. Σβορώνου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης: « Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το Δημοτικό Διαμέρισμα του Σβορώνου. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Ο Σβορώνος του χρόνου τέτοια μέρα θα έχει αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων. Ένα έργο που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, σήμερα ξεκινάει. Και όπως βλέπετε δεν ξεκινάει από κεντρικούς δρόμους για να εντυπωσιάσουμε, άλλα από χαμηλό υψομετρικά σημείο ώστε με την πορεία των έργου να γίνεται άμεσα σύνδεση των παρακειμένων οικοδομών και όχι από το κεντρικό δρόμο για λόγους εντυπωσιασμού. Το έργο θα γίνει σωστά. Να ευχαριστήσω την ανάδοχο εταιρία για την συνέπεια της στην έγκαιρη έναρξη εργασιών, μα πάνω από όλα της Διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ για την προετοιμασία της μελέτης καθώς και για την επίβλεψη του έργου».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Παπαζιώγας: «Ένα πάγιο αίτημα των Δημοτών του Σβορώνου σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Ο σωστός σχεδιασμός, η ετοιμότητα μελετών και ο αποτελεσματικός προγραμματισμός των ενεργειών της Διοίκησης και των στελεχών της ΔΕΥΑΚ άρχισε να αποδίδει πολύτιμους καρπούς για το μέλλον των υποδομών της Κατερίνης. Η έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρέχουν τα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι για την ΔΕΥΑΚ βασικός στόχος. Έτσι σήμερα βλέπουμε άλλον έναν στόχο μας να γίνεται πραγματικότητα. Το έργο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» το ευρύτερα γνωστό σε όλους μας ως ΕΣΠΑ. Σε 12 με 18 μήνες που προβλέπει το έργο, όλα τα σπίτια και τα καταστήματα του Σβορώνου θα είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων της Κατερίνης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να γίνονται σωστά και έγκαιρα όλα αυτά τα έργα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου