Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Διόδια: Μείωση πάνω από 50% λόγω «Δεν πληρώνω»

Μείωση των διοδίων και άνω του 50% στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων παραχώρησης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης μία ημέρα μετά τη μεγάλη κινητοποίηση του Κινήματος «Δεν πληρώνω».*

«Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε συνολικά μείωση των διοδίων και στα υπό κατασκευή τμήματα η μείωση αυτή θα είναι δραστική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης.

Μάλιστα, αυτή η μείωση θα είναι άμεση, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό, προς το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του διαλόγου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις τράπεζες και θα απομείνουν μόνο κάποια τεχνικά θέματα.

Παράλληλα οι δυο πλευρές συζητούν να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις, να προχωρήσει η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων με στόχο οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τη χρήση, να παραχωρηθούν κάρτες διέλευσης, που το κόστος τους θα αναλάβει κατ' αρχήν το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, όπως έγινε πρόσφατα στη Στυλίδα.

Ο υφυπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ότι και οι ίδιες οι κοινοπραξίες αναγνωρίζουν το πρόβλημα και όχι μονο το συζητούν αλλά προτείνουν και λύσεις, κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν πριν απο λίγο καιρό.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το Υπουργείο, δεν θα έχει «ποινικό χαρακτήρα, αλλά θα λειτουργεί αποτρεπτικά γι' αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν».

Σημειώνεται ότι σήμερα όλες οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους πέντε αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

* http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/10129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου