Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας


Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Πιερίας υποδέχτηκε στο γραφείο της την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Π. , Χ. Εξίζογλου, και τα μέλη Μ. Αθανασούλας, Θ. Σινωπίδης και Κ.Ρούτσας περιέγραψαν στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας την δυσμενή οικονομική περίοδο που διανύουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νομού και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θα πρέπει να δώσει η πολιτεία για την οικονομική ανάκαμψη των επαγγελματιών όπως είναι η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, το πάγωμα των τιμών των ΔΕΚΟ, η τουριστική προβολή της Πιερίας με την συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και την αξιοποίηση των προγραμμάτων leader, η αντιμετώπιση του ανταγωνισμού, καθώς ο κλάδος τους απειλείται από μεγάλες αλυσίδες, εμπορικά κέντρα και πλανόδιους μικροπωλητές. Μελανά σημεία για τον κλάδο τους αποτελούν –όπως είπαν- οι σταθμοί των διοδίων κατά μήκος του νομού που πλήττουν την περιοχή, ο αντικαπνιστικός νόμος και η ενδεχόμενη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που θα αφανίσουν τα μικρά καταστήματα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της, επεσήμανε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η προώθηση μέτρων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων της περιοχής και δεσμεύτηκε για τη συνέχεια του διαλόγου για την περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων της Ομοσπονδίας προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου