Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΣΕ ΤΟ ΕΒΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αθλητικός τουρισμός στον Δ.Δίου-Ολύμπου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ κ. Η. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΚΙΑΦΑΣ

Με αφορμή κάποια πολύ πρόσφατη δημοσίευση του Επιμελητηρίου στον τοπικό τύπο για το «1ο Συνέδριο Τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και τις προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Πέτρος Κιάφας απέστειλε στον κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου έγγραφο που αφορά στην προώθηση αθλητικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κιάφας εντοπίζει παράλειψη στο υπόμνημα που κατατέθηκε από το Επιμελητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως προς την προώθηση του αθλητικού τουρισμού και γι αυτό στο έγγραφό του προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου υπενθυμίζει ότι και ο εν λόγω Δήμος έχει υποδομές και προϋποθέσεις για ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού.

Το έγγραφο του Αντιδημάρχου Π. Κιάφα

Ολόκληρο το περιεχόμενο του εγγράφου που στάλθηκε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πιερίας, διαβάζοντας στον τοπικό τύπο της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου 2011 και συγκεκριμένα στο Επιμελητηριακό Ενημερωτικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Πιερίας, προτάσεις σας για τουριστική ανάπτυξη που ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καταθέσατε στο 1ο συνέδριο τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διαπιστώσαμε ότι στη 10η πρότασή σας αναφέρεστε στο γεγονός ότι «η Πιερία ενδείκνυται σαν περιοχή για να είναι επισκέψιμη από ομάδες και κατά την καλοκαιρινή τους προετοιμασία» και ειδικότερα αναφέρεστε στην «ανάπτυξη του προπονητικού – αθλητικού τουρισμού στα ορεινά Πιέρια και στον Κολινδρό Πιερίας όπου υπάρχει ήδη μια βασική αθλητική υποδομή».

Κύριε Χατζηχριστοδούλου, επειδή και στον Δήμο Δίου – Ολύμπου υπάρχουν σύγχρονα αθλητικά κέντρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προπονήσεις ομάδων, δηλαδή για ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού, όπως στο Λιτόχωρο, τη Βροντού, τον Άγιο Σπυρίδωνα, την Καρίτσα και αλλού, θεωρούμε παράλειψή σας το γεγονός ότι δεν συμπεριλάβατε στις προτάσεις σας και τον δικό μας Δήμο για ανάπτυξη προπονητικού και αθλητικού τουρισμού σε επίπεδο Πιερίας.

Επίσης, επειδή εμείς ως Δήμος Δίου-Ολύμπου δεν κληθήκαμε, δυστυχώς, για να συμμετάσχουμε στο «1ο συνέδριο τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», συνέδριο για το οποίο αναφέρεστε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα του Επιμελητηρίου Πιερίας στον τοπικό τύπο, θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να διορθωθεί, με όποιον τρόπο νομίζετε, αυτή η παράλειψη από μέρους σας.

Κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε ότι όταν αναφέρεστε δημόσια σε θέματα της Πιερίας, ιδιαίτερα δε σε τουριστικά θέματα, αλλά και όταν καταθέτετε προτάσεις για την Πιερία που αφορούν στην ανάπτυξή της, καλό θα ήταν να έρχεστε σε επαφή μαζί μας για να σας ενημερώνουμε σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ο οποίος αποτελεί γεωγραφικό τμήμα της Πιερίας.

Μια τέτοιου είδους συνεργασία εκτιμάμε ότι θα δώσει αφενός μεν μια συνολικά καλύτερη προς τα έξω εικόνα, αφετέρου δε θα αποφεύγονται παραλείψεις και λάθη που αφορούν τα συμφέροντα της Πιερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου