Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013


130 υπάλληλοι στο Υπ. Οικονομικών έστελναν λεφτά στην Ελβετία

Σφίγγει ο κλοιός για 130 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με ελέγχους που έχουν διεξαχθεί, φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έβγαλαν σημαντικάχρηματικά ποσά σε τράπεζες της Ελβετίας κατά την περίοδο 2010 έως 2012.

Η τρόικα απαιτεί τον εξονυχιστικό έλεγχο για τους υπαλλήλους και το καθήκον έχει αναλάβει ο Γιάννης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Εσόδων.

Τα στελέχη της Τρόικα τονίζουν επί λέξει στην έκθεση για την κατάσταση της Φορολογικής Διοίκησης, ότι «ο νέος Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) να διενεργήσει, με τη βοήθεια της Οικονομικής Επιθεώρησης, ελέγχους όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων των διευθυντών αρχίζοντας από τις μεγάλες ΔΟΥ (ΜΕΦΟ, ΦΠΜΠ, ΔΕΚ και τις μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ)».

Η έκθεση αποκαλύπτει έτσι ότι «η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα. Οι έλεγχοι των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των εν λόγω υπαλλήλων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους».

Η τρόικα, σύμφωνα με την έκθεση, απαιτεί την επιβολή αυστηρών κυρώσεων μέχρι και απόλυση σε όσους υπαλλήλους έχουν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες.
://www.koolnews.gr              Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου