Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013


«ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕIΧΑΝ ΡΙΞΕΙ…»

Πρώτη καταχώρηση: 26/02/2013 - 08:50
Τελευταία δημοσίευση: 08:50Τσούζουν
«ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕIΧΑΝ ΡΙΞΕΙ…»
«ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕIΧΑΝ ΡΙΞΕΙ…»
Δύο φορές καταδικασμένος σε θάνατο από τους Γερμανούς κατακτητές, δύο φορές φυλακισμένος από τη χούντα Παπαδόπουλου-Ιωαννίδη, με 75 από τα 94 χρόνια της ζωής του αφιερωμένα σε εθνικούς και πολιτικούς αγώνας, με μέγα επίτευγμα ότι το 1945 απέτρεψε την επέκταση του εμφυλίου πολέμου στην Κρήτη και ότι πρώτος ζήτησε το 1962  νομιμοποίηση του ΚΚΕ ,κεντρώος βουλευτής από το 1946, υπουργός σε πάμπολλα υπουργεία, αρχηγός της ΝΔ από το 1984,εν τέλει πρωθυπουργός κατά την κρίσιμη τριετία 1990-1993, ο Κώστας Μητσοτάκης παρέδωσε  χθες  το απόγευμα στους Ελληνες προς κρίσιν το βιβλίο που «ζεματάει».
Απλούστατα γιατί ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι αν τα μεγάλα συμφέροντα δεν τον είχαν ρίξει τότε τον Οκτώβριο του 1993 η δόλια πατρίδα δεν θα έπεφτε στο στόμα ούτε του ΔΝΤ ούτε των Μνημονίων. Ποιά ήταν τα «μεγάλα συμφέροντα»; Τα φωτογραφίζει αν και  δεν τα κατονομάζει. Στο βιβλίο μου «Οι βαρόνοι των media» αναφέρω τους περισσότερους «άρχοντες του Τύπου» της εποχής, ένας εκ των οποίων, ο Αριστείδης Αλαφούζος, πανίσχυρος παράγων των ΜΜΕ , μου είχε εξομολογηθεί  το 1994 επί λέξει: «Ναι, λοιπόν έβαλα και εγώ το δακτυλάκι μου.. Ηταν που ήταν ετοιμόρροπος, του έδωσα και εγώ μία και παρ΄ τον κάτω»!
Είκοσι χρόνια μετά την ανατροπή του, ο Κώστας Μητσοτάκης, ανεξίκακος, όπως όλες οι μπαρουτοκαπνισμένες «καραβάνες» ,δεν κρατάει κακία ούτε με τον Σαμαρά, ούτε με τον Καραμανλή, ούτε με τον Παπανδρέου ούτε με όποιους έπαιξαν ανοιχτούς ή σκοτεινούς ρόλους εκείνη την εποχή. Στα 95 του χρόνια, αδιόρθωτος νεανίας που «βλέπει» 20 χρόνια μπροστά, σκύβει στον υπολογιστή του, αναλογιζόμενος , με το δίκιο του ,ότι αν είχε από τότε το Face book  θα πάλευε πιο αποτελεσματικά με τα οργανωμένα συμφέροντα και με τους βαρόνους του Τύπου, που ούτε και σήμερα  εννοούν να βάλουν ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ το συμφέρον της πατρίδας!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου