Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013


Δημοσιογράφοι, εφοπλιστές και άλλοι στην λίστα Νικολούδη για το μαύρο χρήμα

Πολλά ονόματα φαίνεται πως «καίει» η λίστα του Νικολούδη για το μαύρο χρήμα και τηνφοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το Έθνος στην λίστα αυτή βρίσκονται δημοσιογράφοι, εφοπλιστές, πρώην πρόεδροι ΠΑΕ, περιφερειάρχες, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, δημοτικές αρχές, εισηγητές επενδυτικών σχεδίων, επιβλέποντες μηχνικοί, μέλη Αρχών και επιτροπών, περιφερειάρχες, ιατροί διευθυντές ΕΣΥ, πρόεδροι και στελέχη ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέτοχοι και εταίροι ΜΜΕ.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικλα 335 περιπτώσεις φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος καθώς το «πόθεν έσχες» των συγκεκριμένων πολιτών παρουσιάζουν.

Τα «καυτά» ονόματα

* Δημοσιογράφος, συνεργάτης του πρακτορείου Reuters, που δεν εργάζεται σε ελληνικό ΜΜΕ και συνυπογράφει συχνά άρθρα για τη διαφάνεια

* Επικεφαλής ασφαλιστικού οργανισμού

* Δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης, με έντονα “αριστερό” προφίλ

* Διευθυντικό στέλεχος εφημερίδας ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας που σηκώνει σταθερά την “αντιμνημονιακή σημαία”

* Δύο αθλητικοί δημοσιογράφοι

* Δύο δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού

* Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας και ένας πρώην πρόεδρος σε ΠΑΕ της νότιας Ελλάδας

* Προβεβλημένος εφοπλιστής που έχει σχέση και με τον τραπεζικό τομέα

Όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα Νικολούδη θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις σχετικά με την περιουσιακή κατάστασή τους, θα ελεγχθούν οι μισθολογικές καταστάσεις τους, οι καταθέσεις τους σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμβάσματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, μετοχές ή ομόλογα, καθώς και η οικονομική κατάσταση συγγενικών τους προσώπων.
http://www.koolnews.gr

- See more at: http://www.koolnews.gr/crime/dimosiografoi-efoplistes-kai-alloi-stin-lista-nikoloudi-gia-to-mavro-xrima/#sthash.UHqY62aK.dpuf         Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου