Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013


Σκάνδαλο στο ΙΚΑ: 550.000 μέρες "ψεύτικης" εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: 15/03/2013 - 08:08
Τελευταία δημοσίευση: 08:08Κοινωνία
Σκάνδαλο στο ΙΚΑ: 550.000 μέρες ψεύτικης εργασίας
Σκάνδαλο στο ΙΚΑ: 550.000 μέρες "ψεύτικης" εργασίας 

Εκατοντάδες χιλιάδες ημέρες εικονικής εργασίας. Ψεύτικα ένσημα για δήθεν εργασία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, προκειμένου να εξασφαλισθούν παροχές και συνταξιοδοτήσεις σε άτομα που δεν το δικαιούνταν κι ένα πάρτυ "τρωκτικών" από επιχειρηματίες, εργαζόμενους και λογιστές που για χρόνια είχαν στήσει ένα κύκλωμα από τον Έβρο ως την Κρήτη, έφερε στο φως η έρευνα των ράμπο του ΙΚΑ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive.
Μιλώντας στο cretalive.gr, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης έκανε λόγο για 550.000 ημέρες εικονικής εργασίας (!) μόνο για για την τετραετία 2008- 2012, από περίπου 13.000 ασφαλισμένους, που αν  τα "λαγωνικά" του ΙΚΑ δεν σταματούσαν θα προκαλούσαν ζημία στο Ίδρυμα πάνω από 15.000.000 ευρώ.
Σ'αυτό το "πάρτυ τρωκτικών" εμπλέκονται εκτός από τους ασφαλισμένους και δεκάδες επιχειρήσεις απ'όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής και των συναφών επιχειρήσεων αλλά και λογιστές. "Ευτυχώς όμως το προλάβαμε" - λέει στο cretalive o κ. Πατσούρης "χάρη στην ειδική ομάδα ηλεκτρονικής αναζήτησης που έχουμε συστήσει το τελευταίο διάστημα και που αναζητούν τα ίχνη των παραβατών, όταν εκείνα εντοπιστούν. 
Κι όσο για την Κρήτη; "Δυστυχώς το νησί σας έχει κι εδώ, υψηλή παραβατικότητα, όπως και σε άλλους τομείς παροχών του ΙΚΑ (μαϊμού συντάξεις, αναρρωτικές άδειες, επιδόματα ασθενείας)"συμπληρώνει ο υποδιοικητής, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά ανάγκασαν το ίδρυμα ν'αλλάξει ...ρότα σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία πληρωμής των παροχών. 
"Το ΙΚΑ σταματάει πλέον την επί πιστώσει ασφάλιση. Όποιος είναι καθαρός κι έχει υποβάλλει τις αναλυτικές περιοδικές καταστάσεις, θα έρχεται στο ΙΚΑ (και όχι όπως έκανε μέχρι τώρα δια μέσου ηλεκτρονικής υποβολής) για να λαμβάνει τις παροχές που δικαιούται. Τέρμα πια η εικονική ασφάλιση" κατέληξε ο κ. Πατσούρης.

Πηγή: cretalive.gr
εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου