Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013


«Η Ιταλία είναι de facto εκτός ευρώ»

Δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη θα ζητήσει ο Γκρίλο
«Η Ιταλία είναι de facto εκτός ευρώ» δήλωσε ο Μπέπε Γκρίλο, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handeslblatt δηλώνοντας επίσης ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα με ερώτημα την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, του κόμματος που αναδείχθηκε πρώτο στις τελευταίες εκλογές στην Ιταλία υπεραμύνεται του αντιευρωπαϊκού του προφίλ και περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην πατρίδα του.

«Η χώρα έχει πιάσει πάτο. Τα κράτη της βόρειας Ευρώπης μας κρατούν απλώς το χέρι μέχρι να πάρουν πίσω τις επενδύσεις που έχουν κάνει οι τράπεζές τους σε ιταλικά ομόλογα. Στη συνέχεια θα μας πετάξουν σαν καυτή πατάτα» δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα.

Ως προς την κατάσταση στην Ευρώπη, ο κ. Γκρίλο είναι έντονα επικριτικός. «Λέω μόνο ότι θα ήθελα ένα σχέδιο Β για την Ευρώπη» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αναρωτηθούμε: τι έγινε στην Ευρώπη; Γιατί δεν έχουμε κοινή πολιτική επικοινωνίας; Γιατί δεν έχουμε κοινή δημοσιονομική πολιτική; Γιατί δε έχουμε κοινή μεταναστευτική πολιτική; Γιατί πλουτίζουν μόνοι οι Γερμανοί;

Σε ότι αφορά το μέλλον της Ιταλίας στην ευρωζώνη ήταν κατηγορηματικός. «Θα κάνω δημοψήφισμα γα το ευρώ, για την οδηγία Μπόλκενσταϊν, για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, για όλα αυτά τα θέματα τα οποία άφησαν το Σύνταγμά μας στη γωνία»Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου