Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013


Kαι νέο φαγοπότι στο ΙΚΑ

Πρώτη καταχώρηση: 30/03/2013 - 12:03
Τελευταία δημοσίευση: 30/03/2013 12:03Κοινωνία
Kαι νέο φαγοπότι στο ΙΚΑ
Kαι νέο φαγοπότι στο ΙΚΑ
Απίστευτη ιστορία διαφθοράς στο Δημόσιο και μάλιστα με προεκτάσεις στον τραπεζικό τομέα, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.
Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου 2,5 χρόνια, όταν ο Α.Κ. (ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτου) απευθύνθηκε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στα Ανω Λιόσια για να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα για το έτος 2010. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του διεμήνυσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό εξαιτίας της οφειλής των 59.244,34 ευρώ, η οποία αφορά μη καταβολή εισφορών για περίοδο οκτώ χρόνων, από το 2002 έως το 2010.
Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, όλο αυτό το διάστημα ένας λογιστής-"κλειδί" στην υπόθεση, παρουσίαζε στον Α.Κ. πλαστές φορολογικές ενημερότητες. Φυσικά, ο λογιστής ήταν και ο άνθρωπος στον οποίο ο επιχειρηματίας παρέδιδε τα ποσά που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων του, τα οποία ουδέποτε έφθασαν στον προορισμό τους.
Το πλέον ύποπτο, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι οι πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες έφεραν επίσημες σφραγίδες του ΙΚΑ, γεγονός που, βάσει της δικογραφίας, καταμαρτυρεί ότι ο λογιστής είχε συνεργούς στο ΙΚΑ.

Πηγή: Παραπολιτικά
pigi  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου