Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Μήνυση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά 61 μεταναστών στην Κοζάνη

 
      Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, μετά την έλευση 61 μεταναστών και προσφύγων σε κωμόπολη της Κοζάνης

Μηνυτήρια... 

 
 
 
 
 
αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε στις εισαγγελικές αρχές ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, κατόπιν της χθεσινοβραδινής έλευσης 61 προσφύγων και μεταναστών στην Αιανή Κοζάνης

Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων, σε δημόσια παρέμβασή του, η κατάθεση της μήνυσης αποσκοπεί στο «να δοθούν εξηγήσεις και οι διευκρινήσεις από τους αρμόδιους για το αν έχουν τηρηθεί όσα προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο για τη μετακίνηση - εν μέσω κορονοϊού - των μεταναστών στην περιοχή μας και να εξακριβωθεί αν συντρέχει ή όχι υγειονομικός λόγος επικινδυνότητας γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, καθώς «η περιφερειακή αρχή δεν ενημερώθηκε για τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της μικρής κωμόπολης της Κοζάνης».

Δήλωσε δε ότι επικοινώνησε με τα υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα «αλλά κανείς δεν γνώριζε τίποτα σχετικό».

Στο μεταξύ, ο συντονιστής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη Δυτική Μακεδονία, Ιορδανής Ρωμιόπουλος, μετέβη στο ξενοδοχείο των μεταναστών και έλαβε δείγματα, τα οποία θα ελεγχθούν στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, γνωστοποίησε ότι έλαβε συνολικά 19 δείγματα, τουλάχιστον ένα δείγμα από κάθε οικογένεια, ώστε εφόσον υπάρξει κάποιο θετικό κρούσμα, να ακολουθήσει συστηματικός έλεγχος σ’ όλη την οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου