Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ιωαννίδης: «Στην Ιταλία πέθαναν πολλοί γιατί κολλούσαν στα νοσοκομεία - Μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα το εμβόλιο»


O κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης με τις 266.000 επιστημονικές αναφορές, προέβη σε νέες δηλώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και λύνει το μυστήριο γιατί πέθαναν πολλοί στην Ιταλία, ενώ εξήγησε γιατί το εμβόλιο μπορεί να κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Παράλληλα τόνισε πάλι... 
 


πως η θνητότητα του κορωνοϊού αποδεικνύεται μέσα από μελέτες, πως είναι ίση με αυτήν της εποχικής γρίπης.

«Έχουμε πλέον ισχυρά δεδομένα από πολύ καλές μελέτες χωρών όπως η Ισλανδία, η Δανία, η Γερμανία και μελέτες που κάνουμε στο Στάνφορντ, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα. Είναι αισιόδοξο αυτό, σε αντίθεση με ό,τι θεωρούσαμε αρχικά ότι είναι ένας ιός με θνητότητα 30 ή έστω 10 φορές μεγαλύτερη της εποχικής γρίπης.

Φαίνεται ότι είναι της ίδιας τάξης. Υπάρχει αισιοδοξία μέσα σε αυτή την τραγωδία ότι πλησιάζουμε σε μια κατάσταση κοντά στη λύση αυτού του επιδημικού κύματος», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Γιατί ωστόσο ένας ιός με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι υπαίτιος για ολόκληρη πανδημία που έχει «γονατίσει» ολόκληρα εθνικά συστήματα υγείας όπως της Ιταλίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ.

«Η “σφαγή” στην Ιταλία και τη Νέα Υόρκη ήταν “σφαγή” νοσοκομειακών λοιμώξεων. Ερχόταν κάποιος χωρίς κορονοϊό, ενώ το νοσοκομείο είχε κατακλυστεί από τον ιό και γινόταν διασπορά!», ήταν τα λόγια του Ιωάννη Ιωαννίδη, ο οποίος συν τοις άλλοις, αποκαθήλωσε και τη σημασία της εύρεσης εύρεσης εμβολίου:

«Ο λόγος που πεθαίνεις από τον κορωνοϊό δεν είναι αναγκαστικά ο ιός, μπορεί να είναι η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορωνοϊό. Το εμβόλιο τονώνει την ανοσοποιητική απάντηση και μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Το να περιμένουμε το εμβόλιο για να συνεχίσουμε τη ζωή μας νομίζω ότι είναι τραγικό λάθος».

Για να καταλήξει αναφορικά με το φθινόπωρο: «Πλέον ξέρουμε τον αντίπαλο, ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το φθινόπωρο ή τα επόμενα χρόνια. Όλοι μας μέσα στα επόμενα χρόνια έχουμε πιθανότητα να πεθάνουμε από κάτι, αλλά η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορωνοϊό είναι απελπιστικά μικρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου