Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ : "γιγάντια προσπάθεια από φορείς και υπηρεσίες για την συγκάλυψη"...


Σχετικά με την κοινή αποστολή διευκρινιστικών στοιχειών από τους Δήμους Αν. Ολύμπου και Λιτοχώρου, την οποία θεωρούμε αδιευκρίνιστη και θολή απάντηση που αναφέρονται στην αριθμό 5783/08-02-2010 ερώτηση των Βουλευτών του Κ.Κ.Ε κ. Α. ΤΖΕΚΗ, Ι. ΖΙΩΓΑ , και Σ. ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ για τον Βιολογικό Νότιας Πιερίας», σας διευκρινίζουμε τα εξής.

Κατά πρώτο είναι ευχάριστο για εμάς η ανάληψη από τον Δήμο Λιτοχώρου της υποχρέωσης προς τη ΔΕΗ, λύνοντας έτσι έστω και μετά την παρέλευση ενός τριμήνου το ένα εκ των συσσωρευμένων προβλημάτων που αφορούν τον βιολογικό καθαρισμό.

Στο δεύτερο σκέλος της απάντησης τους αναφέρονται σε ανάθεση με πρόχειρο διαγωνισμό της εργασίας δοκιμαστικής λειτουργίας προϋπολογισμού 45.000€ με Φ.Π.Α από το Δ.Σ του Συνδέσμου, υποσχόμενοι την συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Αυτό είναι μια προσπάθεια κουκουλώματος της υφισταμένης κατάστασης των εγκαταστάσεων, μια προσπάθεια τους να φέρουν τον κατασκευαστή να πραγματοποιήσει τις υποτιθέμενες εργασίες άνευ έγγραφης προσφοράς που να δηλώνει συγκεκριμένες εργασίες, χρονοδιάγραμμα, κοστολόγιο δεν είναι ούτε καν θέμα που απασχολεί την διοίκηση του Συνδέσμου.

Το μόνο έγγραφο παρά τις επανειλημμένες έγγραφες ερωτήσεις μας προς τον κατασκευαστή για το θέμα της δοκιμαστικής λειτουργίας, είναι ένα προ ετών έγγραφο του προς την Νομαρχία και τους Δήμους με αριθμό 10842/30-8-2007 και αναφέρεται σε συγκεκριμένες ενέργειες ελέγχου και μόνο, καμία νύξη από πλευράς του περί δοκιμαστικής λειτουργίας με το κοστολόγιο που επικαλούνται.

Ο κατασκευαστής σε παλαιότερο έγγραφο του με αριθμό ΓΝΟ1/3655 1-122003 στο οποίο αναφέρεται σε δοκιμαστική λειτουργία κοστολογεί μόνο για την χρήση προσωπικού το ποσό των 201.500,00 € εν έτη 2003 αυτό.

Πως λοιπόν επικαλούνται σήμερα τα 45.000€ με Φ.Π.Α ; Σε τί αποσκοπούν αυτά τα χρήματα ;

Βλέπουμε από πλευρά μας μια γιγάντια προσπάθεια από φορείς και υπηρεσίες για την συγκάλυψη των ελλείψεων, παραλήψεων και βιαστικών λανθασμένων κινήσεων του παρελθόντος, με μια εκβιαστική κίνηση εισόδου του εργολάβου κατασκευαστή στο έργο με ανυπολόγιστες οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.

Τέλος αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο πρόβλημα και στόχο συγκάλυψης που ακούει στο όνομα υποθαλάσσιος αγωγός.

Δεν υπάρχει στην κυριότητα του Συνδέσμου αγωγός απόρριψης και δυστυχώς χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να μιλάμε για δοκιμαστική λειτουργία χωρίς να κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τους λεονταρισμούς και τις αυτοδιοικητικές δυσλειτουργίες των Δ.Σ, ας πάψουν να παρουσιάζουν τον βιολογικό σαν συμπληγάδες και να προσαρμοστούν στις πάγιες θέσεις μας που έχουν ως στόχο την ορθολογική λειτουργία των εγκαταστάσεων και την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος.

Ως Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου χωρίς προνομιακή σχέση – μεταχείριση με κάποιον από τους ισχυρούς αυτήν την περίοδο, πρέπει να βαδίσω σε τεντωμένο σχοινί ξέροντας ότι κάθε απώλεια ισορροπίας μπορεί να είναι καταδικαστική.

Νομιμότητα κύριοι, η επόμενη περίοδος θα δείξει πολλά.

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού

Συνδέσμου

Γιάντσιος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου