Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Για την απεργία της Τετάρτης


Σκασμός λοιπόν, μιλάνε οι αγορές


Αυτοί που κλέβουν το ψωμί από τη τραπέζι των φτωχών

κηρύσσουν τη λιτότητα

Αυτοί που πήραν όλα τα δοσίματα ζητάνε θυσίες

Μπ. Μπρέχτ

του οικονομολόγου Αντώνη Μάντζιου


Όλοι μαζί ακροδεξιοί δεξιοί και κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βουρ να σώσουμε την πατρίδα, να σώσουμε την οικονομία ,να σώσουμε αυτούς που τα κονομήσανε. Υπό τας διαταγάς των κερδοσκόπων ( τώρα τις λέμε αγορές για να μην τους κακοκαρδίσουμε ) του Τρισέ και του Αλμούνια και υπό την Δαμόκλειο Σπάθη του Δ.Ν.Τ. Αφού έφαγαν, ήπιαν, ρήμαξαν τον τόπο, τώρα πρέπει να βγάλουμε το σκασμό, να το βουλώσουμε γιατί χωνεύουνε και ετοιμάζονται για το νέο μεγάλο φαγοπότι. Και όσο πιο πολύ το βουλώσουμε, όσο πιο πολλά βάλουνε στο τραπέζι για να φάνε τόσο και κάποια ψίχουλα θα πέσουν από το τραπέζι να φάει και ο φτωχοδιάβολος λαουτζίκος. Σκασμός λοιπόν, μιλάνε οι αγορές. Και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Τρώγοντας τον αγλέορα απολαμβάνοντας τους παχυλούς μισθούς στο όνομα του Έθνους, των Εθνικών συμφερόντων, παπαγαλάκια από γεννησιμιού και η φωνή των αφεντικών τους, τα βάζουν με τους αγρότες, με τους εργάτες, με τους οικονομικούς μετανάστες, με τους δημοσίους υπαλλήλους. Με το ένα χέρι μας δείχνουν τον γκρεμό της ανεργίας της φτώχιας λέγοντας μας να καθίσουμε φρόνιμα για να μην έχουμε την τύχη τους και με το άλλο χέρι μας σπρώχνουν και εμάς να πέσουμε στο γκρεμό.

Σκασμός λοιπόν για να σωθεί η οικονομία να χορτάσουν οι αγορές με την τρελή ελπίδα μήπως παραφάνε και σκάσουνε. Όλοι μαζί να τις ταΐσουμε με τη μηδενική ενίσχυση στους αγρότες, με τη μείωση στο εισόδημα για τους δημοσίους υπαλλήλους , να και η άρση της μονιμότητας κατά τον κ. Πάγκαλο, με την ασφυκτική πίεση για μηδέν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα για ελεύθερες απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, με τη μείωση του αφορολόγητου στους εργαζόμενους, με την αύξηση του φόρου στα καύσιμα. Και επειδή είναι αχόρταγες ακολουθούν και τα επόμενα μέτρα. Κατάργηση Δώρων Εορτών και Επιδόματος Αδείας, παραπέρα μείωση των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αύξηση του ΦΠΑ. Και επειδή ούτε με αυτά τα μέτρα θα χορτάσουν θα ακολουθήσει το τρίτο το τέταρτο και βάλε πακέτο σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Σκασμός λοιπόν νηστεία και προσευχή. Υπακοή στο Εθνικό Μέτωπο ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ . Και στη αυριανή απεργία να θυμηθούμε το μεροκάματο που θα χάσουμε και προς Θεού όχι όλα αυτά που χάσαμε και θα χάσαμε από εδώ και πέρα, όλα αυτά που από την τσέπη μας θα ταΐσουν το μεγάλο κεφάλαιο και τις αγορές. Να κοιτάμε από τις γρίλιες των παραθύρων μπας και απολύσουν κανένα απεργό για να πάρουμε τη θέση τους ή να παρακαλάμε νάνε πολλοί αυτοί που θα ορθώσουν το ανάστημά για να μην περάσουν τα μέτρα, διπλά κερδισμένοι εμείς μιας και δεν χάσαμε ούτε το μεροκάματο.

Όμως η επιτήρηση της Ε.Ε. είναι εδώ. «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Άλλες εποχές, άλλοι οι τρόποι, άλλοι οι μέθοδοι. Οι λίγοι τότε τους κοιτάζανε από τις γρίλιες των παραθύρων τους να παρευλάνουν στις πόλεις. Άλλοι ελάχιστοι μηδίσανε και τους υποδέχτηκαν στις πλατείες. Πολλοί όμως ήταν εκείνοι που όρθωσαν το ανάστημά τους θυσιάζοντας πολλά περισσότερα από ένα φτωχό μεροκάματο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου