Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



Σε μία άδεια αίθουσα από δημότες ο Δήμαρχος Κορινού παρουσίασε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής για τα έτη 2008 και 2009. Ουσιαστικά λίγους μήνες πριν εκπνεύσει η τετραετία ο Δήμαρχος Κορινού δεν είχε να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο, απλά αρκέστηκε να δείχνει φωτογραφίες από κάδους απορριμμάτων και κτίρια του δήμου τα οποία έβαψε. Μεταξύ άλλων βέβαια παραδέχτηκε πως υπάρχει ένα μεγάλο ταμειακό υπόλοιπο από έργα που δεν εκτελεστήκαν, παραδεχόμενος έμμεσα την πλήρη ανυπαρξία έργου και υποσχέθηκε για μία ακόμα φορά πως θα το υλοποιήσει το τρέχον έτος.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας υπήρξε μία ένταση μεταξύ του πρώην Δημάρχου κ. Δημητρίου καθώς και του ανεξάρτητου δημοτικού Συμβούλου κ. Οφείδη Σάββα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, επί της διαδικασίας. Κατήγγειλαν για μία ακόμα φορά τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας και του κώδικα δήμων και κοινοτήτων, διότι δεν έδινε τον λόγο μετά τον Δήμαρχο στους δημοτικούς συμβούλους κατά προτεραιότητα όπως και προβλέπεται.

Ο κ. Οφείδης έκανε λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια φίμωσης και σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν είναι η πρώτη φορά.

Ύστερα από αυτά αποχώρησαν από την αίθουσα οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Οφείδης Σάββας και Αραβίδης Παναγιώτης.

Συγκεκριμένα δήλωσαν πως αποτελεί θέατρο παραλόγου η σημερινή διαδικασία από πλευράς της δημοτικής αρχής, η οποία παρουσιάζει τα πεπραγμένα της, χωρίς να δώσει κάποια πειστική εξήγηση για τους εξασφαλισμένους αναπορρόφητους πόρους. Ειδικότερα σημείωσαν πως ακόμα δεν έχουν απορροφηθεί το 1.000.000 ευρώ του Θησέα, τα 300.000 ευρώ του ΟΣΚ για τις έξι αίθουσες του δημοτικού σχολείου, τα 100.000 της ΓΓΑ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου καθώς και το 1.000.000 ευρώ περίπου της ΣΑΤΑ, όπου παραμένει ανεκτέλεστο.

Ζήτησα εξηγήσεις από τον δήμαρχο, για τους λόγους που δεν προχώρησε στην εκτέλεση όλων των παραπάνω έργων, με συνέπεια την απώλεια από τον δήμο μας εξασφαλισμένων πόρων. Επίσης σημείωσαν δεικτικά πως το μόνο «έργο» του δημάρχου ήταν η αγορά πολυτελούς δημαρχιακού αυτοκινήτου ύψους 45.000 ευρώ για τις μετακινήσεις του σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Τέλος ως προς τα θέματα της δημοτικής επιχείρησης «Ολυμπιάδα» κατηγόρησαν το δήμαρχο για εγκληματικές επιλογές, οι οποίες χρήζουν και της Εισαγγελικής έρευνας. Επειδή όμως τα θέματα του παραλιακού οικισμού είναι σημαντικά ο κ. Οφείδης Σάββας, ως πρόεδρος του συλλόγου δικαιούχων προανήγγειλε την διενέργεια λαϊκής συνέλευσης το προσεχές διάστημα, προκειμένου ο κόσμος να πληροφορηθεί όλη την αλήθεια.


Ν.Τ.

Κορινός ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου