Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ



http://www.theogonia.gr/images/orpheas.png

Σχετικά με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της 23 – 02 – 2010 τα οποία αναφέρονται στην πορεία των θεμάτων που αφορούν τον Σύνδεσμο.

Καταρχήν υπάρχει αναφορά περί ανικανότητας και ευθυνών των συντονιστών κατασκευής και λειτουργίας του έργου, σε αυτό μας βρίσκουν σύμφωνους αλλά δεν δεχόμαστε της τυχών ευθύνες που μας καταλογίζουν, επειδή από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την ευθύνη του συνδέσμου και με βάση την επίσημη αλληλογραφία μας κινηθήκαμε προς πάσα κατεύθυνση για την επίλυση των συσσωρεμένων προβλημάτων.

Εδώ ρωτάμε τα προηγούμενα 8 χρόνια ποιος έκανε έστω και μια ενέργεια που αφορούσε την λειτουργία των Ε.Ε.Λ ; τόσο από τον φορέα διαχείρισης του όσο και από της διάφορες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αυτό το θέμα, γιατί λοιπών δεν ζητούνται από εκεί ευθηνές από τα διάφορα φερέφωνα ? τώρα ανακαλύφθηκαν τα προβλήματα η τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει διοίκηση των Ε.Ε.Λ ?

Όσον αφορά ότι κανείς δεν γνωρίζει το τι γίνεται το τι πρέπει να γίνει και το πόσο θα κοστίσει, επικαλούμαστε την δημοσίευση εκ μέρους μας επίσημης αλληλογραφίας του Συνδέσμου τόσο με υπηρεσίες και φορείς, όσο και τα κατά καιρούς δελτία τύπου που αναφέρονται σε αυτά τα επί μέρους θέματα, δεν κρατάμε κάτι κρυφό η σκοτεινό και ασαφές στην πορεία μας για την επίλυση των προβλημάτων, όπως θέλουν να επικαλούνται οι ανημέρωτοι κύριοι αυτοί.

Συνεχείς λοιπόν ενημέρωση υπάρχει από πλευράς μας τόσο προς την Νομαρχεία την περιφέρεια, τα εμπλεκόμενα υπουργεία, όσο και σε τοπικό επίπεδο, Δήμους κ.λπ,

Συμφωνούμε περί ανικανότατος σε τοπικό επίπεδο γιατί κανείς από τους δυο Δήμους δεν κατάφερε να ακολουθήσει την γρήγορη εξέλιξη των πραγμάτων μετά την δυναμική επέμβαση μας στα διάφορα προβλήματα, αναφέρουμε εδώ ενδεικτικά ότι υπάρχει ο φάκελος ρευματοδότισης εδώ και κοντά 3 μήνες στην ΔΕΗ χωρίς ακόμη οι Δήμοι να πληρώσουν το ποσό που απαιτείται αθετώντας έτσι και της αναλυμένες τους υποχρεώσεις βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχουν με τον Σύνδεσμο.

Συνεχίζοντας λοιπόν το λογύδριο των ασυστόλων και ανεύθυνων κατηγοριών και ψευδών δηλώσεων οι εν λόγω «σωτήρες» της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρονται στο ότι καμία ολοκληρωμένη πρόταση δεν έχει κατατεθεί εκ μέρους μας που να αφορά και να αναλύει την υφιστάμενη κατάσταση και των προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων.

Αυτή η δήλωση μόνο γέλιο κατά των δημοσιών κατήγορων μας μπορεί να προκαλέσει και να αποδείξει το χαμηλό επίπεδο τους, γιατί από τον Αύγουστο του 2009 υπάρχει σχέδιο δράσης το οποίο κοινοποιήθηκε τόσο στο ΥΠΕΧΩΔΕ στην Π.Κ.Μ όσο και της διάφορες υπηρεσίες της Νομαρχίας και στους Δήμους.

Κατατέθηκε επίσημα με αριθμό πρωτοκόλλου.

Και τέλος συμφωνούμε στην απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπευθύνους, αρχής γινομένης από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λιτοχώρου κυρίου ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ διότι όταν κλήθηκε να αναλάβει την θέση του Συμβούλου στο Δ.Σ του Σ.Β.Κ Νότιας Πιερίας την αρνήθηκε, τον καλούμε λοιπόν καθότι ορείεται και σχίζει τα ιμάτια του εκ του ασφαλούς φυσικά να μας πει για ποιον λόγο αρνήθηκε την εν λόγω θέση ? ενώ δεχόμενος την θα ήταν ενεργό μέλος για την επίλυση των προβλημάτων.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε την ενημέρωση σε κανέναν ούτε λειτουργούμε καλύπτοντας της ενέργειες μας υπό του σκοταδιού, άλλοι είναι οι σκοταδιστές σε ότι αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό Νότιας Πιερίας.

Νομιμότητα κύριοι, η επόμενη περίοδος θα δείξει πολλά.

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού

Συνδέσμου

Γιάντσιος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου