Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Δήλωση Θανάση Παπαγεωργίου για συνάντηση με Ρέππα


Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από το κλείσιμο των Τεμπών που ανοίγουν από το Πάσχα – Σε προτεραιότητα χρηματοδότησης τα βασικά οδικά έργα της Πιερίας



Μετά τη συνάντηση των Βουλευτών και των εκπροσώπων των φορέων της Πιερίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου έκανε την παρακάτω δήλωση:


Η συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ήταν εμφανής η διάθεση λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πιερία από το κλείσιμο των Τεμπών, τα διόδια και την έλλειψη έργων υποδομής.

Ουσιαστικά η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τέσσερα θέματα: Το άνοιγμα των Τεμπών, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το κλείσιμό τους, την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού και την επαναδιάταξη των διοδίων και την χρηματοδότηση των βασικών οδικών έργων υποδομής που δεν ευτήχησε να αποκτήσει η Πιερία τα προηγούμενα χρόνια.

Για την εξέλιξη στο πρόβλημα των κατολισθήσεων στα Τέμπη υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ. Ρέππα πως ο δρόμος θα ανοίξει και θα δοθεί στην κυκλοφορία - έστω και σταδιακά – από το Πάσχα.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών, που είναι πράγματι οδυνηρές για τις επιχειρήσεις της Πιερίας και ιδιαίτερα της Νότιας Πιερίας, προτάθηκαν διάφορα μέτρα υποστήριξης, τα οποία όμως είναι αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων και θα μεταφερθούν εκεί. Ήδη, εκ μέρους μου έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στα Υπουργεία Οικονομίας Αναγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών, καθώς και στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού στην εταιρία “Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.” ο κ. Ρέππας επεσήμανε πως η επαναδιαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ δέχτηκε θετικά την εισήγηση για επαναδιάταξη των διοδίων και την κατάργηση των διοδίων των Μαλγάρων καθώς και την ολοκλήρωση των παράλληλων δρόμων με την εθνική οδό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Πιερίας στις τοπικές, εντός του νομού, κινήσεις τους.

Τέλος, κι αυτό είναι το σημαντικό, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει ιεραρχήσει ως άμεσης προτεραιότητας τα βασικά οδικά έργα που λείπουν από την Πιερία. Δηλαδή, την 13η Εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, την Περιφερειακή οδό της πόλης Κατερίνης, την Παραλιακή οδό, και τους κόμβους Πύδνας και Κίτρους. Ο κ. Ρέππας δεσμεύτηκε πως θα αναζητηθούν πόροι για την χρηματοδότηση αυτών των βασικών έργων υποδομής για την Πιερία.

Νομίζω πως από την συνάντηση αυτή η Πιερία έχει να αναμένει θετικά αποτελέσματα και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα μεγάλα προβλήματα της Πιερίας αρχίζουν να υλοποιούνται”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου