Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Σπάει τη... μακρά σιωπή ο Καραμανλής


«Κανείς δεν θα μου επιβάλει το πότε και το πού θα παρέμβω». Με τη φράση αυτή, την οποία μεταφέρουν βουλευτές της ΝΔ που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός απαντά στα σενάρια που...


«κυκλοφορήσαν» τις τελευταίες ημέρες ότι επίκειται πολιτική του παρέμβαση - απάντηση για τα όσα τον κατηγορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.

Οπως παρατήρησαν στελέχη της ΝΔ, από τη συγκεκριμένη φράση λείπει πλέον το «εάν», κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει πλέον ότι δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός έπ’ άπειρον. Αυτό που αναζητεί πλέον είναι ο χρόνος αλλά και ο τρόπος προβολής της συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισηγήσεις που δέχεται από τους συνεργάτες του είναι πολλές και ποικίλες.
Από την εξεταστική για την οικονομία (η οποία ωστόσο δεν κερδίζει έδαφος, διότι θα εμφανιστεί απολογούμενος), μέχρι το συνέδριο και τη συνέντευξη σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο χρόνος της εφ’ όλης της ύλης τοποθέτησης από την πλευρά του κ. Καραμανλή δεν θα αργήσει και -όπως σημειώνουν στελέχη της ΝΔ που συνομιλούν μαζί του- το απώτατο όριο που έχει τεθεί είναι η 28η Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εργασιών του 8ου συνεδρίου του κόμματός του.
Τη δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού αναμένουν και στη Ρηγίλλης και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε χθες (ρ/ς 9,84) ο πρώην υπουργός κ. Ευρ. Στυλιανίδης.
«Πιστεύω» -τόνισε- «ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή έχει και σημαντικές θετικές στιγμές, όπως έχει και λάθη και παραλείψεις. Οι σημαντικές θετικές στιγμές, όμως, επιμελώς «σπρώχνονται κάτω από το χαλί» το τελευταίο διάστημα και αναδεικνύονται μόνο τα αρνητικά. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι κάποια στιγμή οφείλει να βγει και να μιλήσει. Το πιστεύω κι εγώ αυτό και νομίζω ότι θα το κάνει».
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του κ. Σαμαρά με τον κ. Καραμανλή, τα όσα ελέχθησαν χθες από τους βουλευτές της ΝΔ - μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδ, απαντούν από μόνα τους στα σενάρια που μερίδα του Τύπου προέβαλε περί έντασης, ρήξης και σύγκρουσης.

ethnos.gr


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου