Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΣΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ





Επειδή λάβαμε αρκετά τηλεφωνήματα κατοίκων από το δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Πύδνας, την Παλιόστανη, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα ότι το νερό ύδρευσης είναι πολύ θολό και ακατάλληλο προς πόσιν, απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παλιόστανης κ. Κώστα Θεοχάρη για περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο πρόεδρος μάλιστα έφερε για δείγμα και ένα μπουκάλι γεμάτο με το θολό νερό .

Ερ : Πρόεδρε τί συμβαίνει με το νερό της Παλιόστανης;
Απ : Αυτό το δείγμα νερού μέσα στο μπουκάλι έχει φτάσει στις βρύσες των σπιτιών μας, για να το πιει ο απλός ο κόσμος. Όλοι οι συγχωριανοί φωνάζουν και διαμαρτύρονται. Όπως και εσείς μπορείτε να δείτε από το χρώμα του νερού, είναι πολύ επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή μετά από μία κανονική βροχή να γεμίζει το νερό λάσπη. Το συγκεκριμένο νερό δοκιμάσαμε να το δώσουμε να το πιουν τα οικόσιτα ζώα, αλλά ούτε κι αυτά το ήπιαν.
Καλώ λοιπόν τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα.
Ερ : Το έντονο πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως μετά από βροχόπτωση;
Απ : Με μία κανονική βροχή παρατηρείται αυτό το φαινόμενο στο νερό. Είναι πολύ θολό, έχει άμμο μέσα και ο κόσμος αναγκάζεται να αγοράζει από τα μαγαζιά εμφιαλωμένο νερό για να πιει. Αλλά και ακόμα μετά την παρέλευση από την περίοδο της βροχόπτωσης, πάλι το νερό δεν είναι και τόσο καθαρό, για να το πιουν οι άνθρωποι.
Ερ : Ποιοι είναι οι αρμόδιοι, τους οποίους καλείτε να παρέμβουν και να δώσουν λύση;
Απ : Αποκλειστικά και μόνο αρμόδιοι είναι ο σύνδεσμος και ο δήμος Πύδνας, τους οποίους επανειλημένως έχουμε ενημερώσει και εγώ προσωπικά, αλλά και οι συγχωριανοί μου και ως τώρα δεν έχουν πράξει τίποτα. Τους καλώ για μια ακόμη φορά να δώσουν τώρα λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου