Από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κατά την ημέρα εκδήλωσης για τους τρεις Ιεράρχες, στο γυμνάσιο – λύκειο Λιτοχώρου.
Τιμήθηκε ο Χάρης Τσαμπασίδης
* Τιμήθηκε για τις επιδόσεις του, για τα οκτώ μετάλλια σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς αλλά & για την πρόσκληση από το M.I.T.
* Γ. Παπαθανασίου: Να ευχηθώ στον Χάρη Τσαμπασίδη να τον καμαρώσουμε ανάμεσα στους καθηγητές του M.I.T., γιατί θα είναι και τιμή για εμάς εδώ.
* Χ. Τσαμπασίδης προς συμμαθητές του: Να θυμάστε ότι αν προσπαθήσετε, αν έχετε υψηλούς στόχους και δυνατότητες, σίγουρα θα ανταμειφτείτε.
Ως ο άριστος των αρίστων τιμήθηκε ο μαθητής της β’ λυκείου Λιτοχώρου, Χάρης Τσαμπασίδης, για τις επιδόσεις του, για τα οκτώ μετάλλια που έλαβε σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς αλλά και για την πρόσκληση που του έγινε από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου, το M.I.T.
Η τιμητική διάκριση έγινε από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, αλλά και από τον διευθυντή του λυκείου Λιτοχώρου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν των τριών Ιεραρχών, την Παρασκευή 28/1/2011.
Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση του M.I.T. από τον εκπαιδευτικό κ. Ντινάκη, ομιλίες, βράβευση του Χάρη Τσαμπασίδη αλλά και βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και μαθητριών του λυκείου Λιτοχώρου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη εκδήλωση με βραβεύσεις μαθητών έγινε λίγο αργότερα, στον ίδιο χώρο, από το γυμνάσιο Λιτοχώρου.
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
Μιλώντας ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, για τον Χάρη Τσαμπασίδη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους τρεις Ιεράρχες, είμαστε όμως εδώ και για να βραβεύσουμε έναν συμμαθητή μας, ένα παιδί δικό μας, τον Χάρη Τσαμπασίδη.
Μιας και παρουσιάσατε προηγουμένως το πανεπιστήμιο M.I.T. των ΗΠΑ, να αναφέρω ότι είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε εδώ στο Λιτόχωρο, από το 1992 μέχρι το 1996, δηλαδή για πέντε χρόνια, αντιπροσωπεία από το M.I.T. με επικεφαλής τον Α.Γκίνες που ήταν στον τομέα της γεωλογίας, που ήταν πρύτανης, μαζί με τους φοιτητές του.
Εδώ επί πέντε χρόνια έκαναν γεωλογικές μετρήσεις στον Όλυμπο, δημοσιεύτηκαν μάλιστα τα στοιχεία αυτά και σε περιοδικό και έτσι ανατράπηκε η μέχρι τότε θεωρία για την ηλικία του Ολύμπου.
Δηλαδή, ενώ νομίζαμε ότι είναι τόσο νέος ο Όλυμπος, κάποιοι λέγανε ότι ήταν ηλικίας 25.000.000 ετών, τελικά αποδείχθηκε ότι η ηλικία του Ολύμπου είναι 100.000.000 ετών βάσει μελετών που έγιναν τότε.
Εγώ να ευχηθώ στον Χάρη Τσαμπασίδη να τον καμαρώσουμε ανάμεσα στους καθηγητές του M.I.T., γιατί θα είναι και τιμή για εμάς εδώ. Καλή τύχη και καλή επιτυχία σ’ εσένα Χάρη, εκεί που θα πας.
Εκ μέρους του δήμου Δίου-Ολύμπου σού απονέμουμε τιμητική πλακέτα καθώς και ένα συμβολικό βιβλίο, είναι ένα βιβλίο για την κατάκτηση του Ολύμπου, του Boissonnas, για να δείχνει τον δρόμο για τις κορυφές».
Ο Χάρης Τσαμπασίδης
Από την πλευρά του ο Χάρης Τσαμπασίδης ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε ενώ απηύθυνε και δυο λόγια προς τους συμμαθητές του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμο Δίου-Ολύμπου και τον δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου αλλά και το σχολείο που μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να σας πω αυτά τα λόγια.
Θα πρέπει να επισημάνω ότι όλα αυτά (τα μετάλλια αλλά και η πρόσκληση που μου έγινε από το M.I.T.) μπορεί να σας φαίνονται ωραία και εντυπωσιακά αλλά βέβαια θέλουν πολλή προσπάθεια.
Το κυριότερο είναι να θυμάστε ότι αν προσπαθήσετε κι αν έχετε υψηλούς στόχους και δυνατότητες γι αυτό (γι αυτούς τους στόχους), σίγουρα θα ανταμειφτείτε».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου