Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Θα υποστηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των δικηγόρων»

Κατερίνη 30 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Θ. Παπαγεωργίου μετά την συνάντηση και την ενημέρωση από τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πιερίας για τις θέσεις και τα αιτήματα των δικηγόρων με αφορμή την συζήτηση και διαμόρφωση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα

Θ. Παπαγεωργίου

«Θα υποστηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των δικηγόρων»

«Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Πιερίας προκειμένου να ενημερωθώ για τις θέσεις και τα αιτήματα των δικηγόρων της Πιερίας στην συζήτηση που γίνεται αυτό τον καιρό για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Θεωρώ εύλογη την ανησυχία και τα αιτήματα του δικηγορικού κλάδου όπως διατυπώθηκαν από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και τα οποία αποτελούν και θέσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Τα τρία σημεία που κυρίως επικεντρώνεται η διεκδίκηση, δηλαδή να παραμείνει η ελάχιστη αμοιβή, η διαφήμιση και η αποτροπή λειτουργίας πολυεπαγγελματικών διατοπικών εταιρειών με την κατάργηση της εδαφικής αρμοδιότητας είναι θέματα προς διαβούλευση και μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Πιστεύω πως οι τελικές προτάσεις της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και η συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής πριν φτάσει στην Ολομέλεια για ψήφιση θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βρούμε κοινό τόπο συνεννόησης και συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου