Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

«Καλός συντονισμός, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα: Σύσκεψη στο Δήμο Βέροιας με τους Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων»

Συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του «Καλλικρατικού» δήμου πραγματοποίησε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, την Τρίτη 25-01-2011. Στη συνεδρίαση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν επίσης οι έξι Αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βέροιας.

Σκοπός της συνεδρίασης υπήρξε αφενός η ενημέρωση των Προέδρων σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν μετά τη διοικητική συνένωση των πέντε δήμων και αφ’ ετέρου η έγκαιρη αντιμετώπιση των πρώτων δυσκολιών που έχουν ανακύψει στη μεταβατική αυτή περίοδο του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος.

Κατά τη συνεδρίαση, οι Πρόεδροι έθεσαν σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, σημειώνοντας, παράλληλα, τις κατά περίπτωση ανάγκες και ελλείψεις των Τοπικών Κοινοτήτων. Από τη μεριά τους, τόσο η Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν απαντήσεις σ’ όλα τα τεχνικού και υπηρεσιακού χαρακτήρα ερωτήματα που τέθηκαν από τους Προέδρους, τονίζοντας ότι η κατάρτιση του Προϋπολογισμού και η εφαρμογή του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θα οδηγήσουν σταδιακά στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του δήμου.

Τα κυριότερα ζητήματα, συνοψίστηκαν στα έργα υποδομής, τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων, την αξιοποίηση της πάγιας προκαταβολής καθώς και άλλα θέματα καθημερινότητας.

Επιπλέον, διευκρινιστικέ πως όλα τα αιτήματα των τοπικών κοινοτήτων πρέπει να μεταφέρονται στους προϊσταμένους των Δημοτικών Ενοτήτων, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τον περαιτέρω συντονισμό με την κεντρική υπηρεσία του δήμου. Τέλος, διανεμήθηκε σ’ όλους τους Προέδρους πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, που περιγράφει αναλυτικά το σύνολο των αρμοδιοτήτων και την ακριβή λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου