Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

1ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου Βέροιας


1ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου Βέροιας

O πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος για το 2011 πραγματοποιήθηκε στο Ξηρολίβαδο Βέροιας, την Κυριακή 9/1/2011, με απόλυτη επιτυχία, μέσα σε ιδανικές για τους δρομείς καιρικές συνθήκες και ελάχιστο χιόνι.

Στον αγώνα συμμετείχαν 122 αθλητές και 13 αθλήτριες, με ηλικίες από 15 ως 77 ετών από Αθήνα, Κέρκυρα, Λάρισα, Πάργα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Νάουσα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Γρεβενά, Βόλο, Καβάλα, Κατερίνη, Κιλκίς και αλλού.

Η διαδρομή κινήθηκε σε χωματόδρομους και τεχνικά μονοπάτια σε μήκος 13 χλμ. στο πανέμορφο δάσος του Βερμίου με τα υπεραιωνόβια πεύκα που σε αρκετά σκιερά σημεία το χιόνι έκανε την εμφάνισή του χωρίς να δυσκολέψει τους δρομείς. Η καλή σηματοδότηση, οι εναλλαγές της διαδρομής, το χιόνι και το ευχάριστο κλίμα των αθλητών ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα. Στον αγώνα συμμετείχαν και αρκετοί αθλητές από τον χώρο των δρομικών αθλημάτων.

Νικητής στη γενική κατάταξη με αρκετή διαφορά από τους υπόλοιπους ήταν ο στιβικός δρομέας Βασίλειος Πουλιόπουλος από τη Βέροια με χρόνο 52΄43΄΄, με δεύτερο τον Ιωάννη Τσούρη και τρίτο τον Αθανάσιο Στογιάννη. Στην κατηγορία Αντρών ως 39 ετών πρώτος τερμάτισε ο Αθανάσιος Φουρτούνας από την Καβάλα, 40-49 ετών ο Κων/νος Σταμούλης από τη Βέροια, 50+ ο Βασίλειος Παπαγεωργίου από τη Λάρισα.

Σημαντικό γεγονός ήταν η μεγάλη αναλογικά συμμετοχή των γυναικών. Νικήτρια ήταν η Βίκη Καρπούζα από την Κοζάνη με χρόνο 1:06΄22΄΄, με δεύτερη την Βασιλική Συκοπέτη και τρίτη την Ιρένα Μαλιμπόρσκα-Κυριακού.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Βέροιας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολίβαδου και υπεύθυνο τον Αντώνη Κουκουτέγο, που προσπάθησε και έκανε πραγματικότητα τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην περιοχή. Οι προσπάθειές του επικεντρώθηκαν στην ποιότητα της διαδρομής και στη φροντίδα του αθλητή. Δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους/ες και δωρεάν γεύμα στην ταβέρνα «ΤΟ ΓΡΕΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ».

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε όλους τους εθελοντές, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Θεσ/νίκης (ΕΠΟΜΕΑ), τον κυνηγετικό σύλλογο Βέροιας, τους προπονητές του Φίλιππου Βέροιας, τον υπεύθυνο του γραφείου τουρισμού της Νομαρχίας Ημαθίας κ. Σαλιάγκα Γ. και το καφέ [McOza]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου