Τρίτη 5 Μαρτίου 2013


Φθιώτιδα: "Κρύβουν" το πόρισμα του ΣΔΟΕ στο Εργατικό Κέντρο - "Όλα στο φως", λέει η ΔΑΚΕ και αποχωρεί

- Βαρύ το πρόστιμο του ΣΔΟΕ για τα "αμαρτωλά" σεμινάρια
- Στον Εισαγγελέα το πόρισμα "καταπέλτης" για το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας
- Αποχωρούμε αν δεν χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, λέει η ΔΑΚΕ Ι.Τ.



Εδώ και ένα μήνα περίπου το πρόστιμο του ΣΔΟΕ που φτάνει τις 840.000 ευρώ, είναι σε γνώση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ το πολυσέλιδο πόρισμα είναι στα χέρια του Εισαγγελέα, που είχε διατάξει την έρευνα για τα "αμαρτωλά" σεμινάρια.




Μάλιστα, σύμφωνα με το LamiaReport, στον Εισαγγελέα έχει κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά από το ΣΔΟΕ, ενώ επειδή το ποσό ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, οι διώξεις αναμένεται να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.




Οι υπεύθυνοι του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο




Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. με ανακοίνωσή της διαχωρίζει τη θέση της, αρνούμενη να συμμετέχει στην διοίκηση που της πρόσφερε η ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ. του ΕΚΦ, τονίζοντας ότι << το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα πληρώσει λάθη κάποιων που προσπάθησαν να θησαυρίσουν στις πλάτες των εργαζομένων. Οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.... Ζητάμε διαφάνεια. Ζητάμε την απόδοση ευθυνών. Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.>>




Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Φθιώτιδας.




<< Η παράταξή μας με γνώμονα την νομιμότητα αλλά και το συμφέρον των εργαζομένων πρέπει να απαντήσει σε μία σειρά γεγονότων που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο νομό μας με επίκεντρο το Εργατικό Κέντρο. Ζητάμε και θέλουμε σοβαρές απαντήσεις από τους ασκούντες τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας αναφορικά με τη Σκανδαλολογία που υπάρχει για τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου. Απαιτούμε να μάθουμε την αλήθεια και αυτό το ζητάμε γιατί υπηρετούμε και εμείς τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου.




Από τη αρχή η θέση της παράταξης της ΔΑΚΕ ήταν η διαφάνεια. Οι σκιές ως προς την διαφανή και χρηστή λειτουργία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, μας οδήγησε στην απόφαση να μην αναλάβουμε, σαν δεύτερη δύναμη, την γραμματεία, όπως μας πρότεινε η ΠΑΣΚΕ. Όσο υπάρχουν αυτές οι σκιές η παράταξή μας θα προσπαθεί καθημερινά να αναδεικνύει τη αλήθεια. Το έχουμε χρέος στην κοινωνία και στους εργαζομένους που καθημερινά βιώνουν τα πάνδεινα για την επιβίωση τους.




Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ζητάμε επίσημα το πολυσέλιδο πόρισμα, που συνέταξε το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας για την υπόθεση των σεμιναρίων. Πρέπει να λάβουμε γνώση για να αποφασίσουμε αν θα συνυπάρχουμε στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου. Ζητάμε από το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου να πει την αλήθεια. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα πληρώσει λάθη κάποιων που προσπάθησαν να θησαυρίσουν στις πλάτες των εργαζομένων. Οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.




Αποφασίσαμε σαν παράταξη να αποχωρήσουμε από το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, αν δεν πάρουμε σύντομα εξηγήσεις και απαντήσεις. Ζητάμε διαφάνεια. Ζητάμε την απόδοση ευθυνών. Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.>>Lamiareport.gr              Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου