Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κατευόδωσαν τον κοσμοναύτη Θόδωρο Γιουρτσίχιν στο Μπαϊκονούρ


"Για εμάς, τους Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ, η παρουσία του ομογενούς κοσμοναύτη Θόδωρου Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλου) ως διοικητή του ρωσικού διαστημοπλοίου Σογιούζ ΤΜΑ - 19, που κατευθύνεται, αυτήν την ώρα, ολοταχώς προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είναι πολύ σημαντική και συμβολική, για αυτό...

βρεθήκαμε εδώ, στο Μπαϊκονούρ", δήλωσε, τηλεφωνικά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βλαντίμιρ Κάισεφ, κυβερνήτης της αυτόνομης Δημοκρατίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καρατσάγεβο-Τσερκεσία και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων των χωρών της ΚΑΚ και της Βαλτικής "Πόντος".

Ο Βλαντίμιρ Κάισεφ διοργάνωσε την εκδήλωση αποχαιρετισμού του ομογενούς κοσμοναύτη, με την ευκαιρία της 20ής επετείου της Ένωσης. Μαζί του ήταν ακόμη 70 Έλληνες, πρόεδροι κοινοτήτων, επιφανείς πολιτικοί και επιχειρηματίες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που έκαναν το ταξίδι από τη Μόσχα στο Μπαϊκονούρ για να αποχαιρετήσουν τον "δικό" τους κοσμοναύτη και επίτιμο πρόεδρο του "Πόντος".

"Η έννοια της Πατρίδας, αλλά και της Οικουμένης, είχε πάντα μεγάλη σημασία για όλους τους Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ, γι΄αυτό και ο Θόδωρος Γιουρτσίχιν κατάφερε να στείλει ένα μήνυμα σε όλη την οικουμένη: ότι ο Πόντος και ο Ελληνισμός ζει, δεν σβήνει, αλλά ανθεί", μας είπε ο κ. Κάισεφ και πρόσθεσε:

"Πραγματικά, είμαστε συγκινημένοι και περήφανοι που βρεθήκαμε κοντά στον Θεόδωρο, πριν φύγει στο πεντάμηνο ταξίδι του στο διάστημα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν, για όλους μας, η παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, Μ. Σπινέλλη, του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου".Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου