Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

"Απολυμένοι" του Λαός, διορισμένοι στη Βουλή


ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΟΛΠΑ, ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ

Δείτε πως ο Καρατζαφέρης μεθοδευσε τον διορισμό στελεχων του στη Βουλή. Δείτε πως χέρι - χέρι τα "παδιά" του ΛΑΟΣ πληρώνονται τώρα απο τον Ελληνικό Λαό.

Πρόσφατα ο Καρατζαφέρης ζήτησε τις παραιτήσεις "όλων των κομματικών υπαλλήλων του ΛΑΟΣ", από τις θέσεις που ο ίδιος τους έβαλε. Αυτής της μαζικής "εκκαθάρισης" προηγήθηκε στις 10 Σεπτεμβριου του 2009 (ΦΕΚ 407_2009) η ομαδική αυτόματη "απομάκρυνση από τις θέσεις τους" υπαλλήλων του ΛΑΟΣ στη Βουλή λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Υπήρχαν περιπτώσεις που στελέχη προσλήφθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου από τον Καρατζαφέρη στη Βουλή, δηλαδή την ημέρα ακριβώς που ανακοινώθηκαν οι εκλογές. Ποιος ο λόγος; Κι όμως υπήρχε λόγος


.....Και ο λόγος αυτός κρύβεται στο νέο Κανονισμό της Βουλής που πέρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο Σιούφας το 2008 για αυτό το σκοπό. Εκεί επιτρέπει την "μονιμοποίηση" όλων των υπαλλήλων πολιτικών κομμάτων που φεύγουν από την (προσωρινή αυτή) θέση τους, με απλή αίτηση των ιδίων λίγο αργότερα στη Βουλή!!!

Με άλλα λόγια και οι "απολυμένοι" γίνονται μόνιμοι στη Βουλή άλλα και ο Καρατζαφέρης εξυπηρετείται τέλεια αφού του αδειάζουν τις θέσεις του ΛΑΟΣ για να μπορέσει να διορίσει και νέα υψηλόμισθα στελέχη του στο δημόσιο


Ορισμένοι από εκείνους που έχει βολέψει στη Βουλή με διάφορους τρόπους είναι οι παρακάτω:

*Κοκκίνου Κατερίνα: Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου και εξ απορρήτων του προέδρου του ΛΑΟΣ, η οποία διορίστηκε ως δόκιμη υπάλληλος τον Φεβρουάριο του 2009.

*Παναγιωτακόπουλος Γιάννης: Πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑΟΣ (ΝΕΟΣ), υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2009. Διορίστηκε το Δεκέμβριο ως μετακλητός υπάλληλος.

*Καψιώτης Δημήτρης: Μέλος της Κ.Ε., μέχρι προτινος παρουσιαστής «πατριωτικών» εκπομπών στο Τηλε-άστυ και στο Ράδιο-άστυ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας στις τελευταίες εκλογές. Ο διορισμός του ως μονίμου υπαλλήλου έγινε τον Ιανουάριο του 2010.

*Μπετζέλου Μαρία: Πρώην επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στην «Α1», επίσης παρουσιάστρια πολιτικών εκπομπών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, η οποία διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση δοκίμου υπαλλήλου στις 26 Απριλίου του 2010, ενώ είχε ήδη προϋπηρεσία στη Βουλή 16 μήνες.

*Σκανδαλάκης Αντώνης: Γιος του απόστρατου Κωνσταντίνου Σκανδαλάκη, αντιπροέδρου του ΛΑΟΣ, άμεσου συνεργάτη του Γ. Καρατζαφέρη και ανθρώπου που διαχειρίζεται το κομματικό ταμείο. Μπήκε στη Βουλή στις αρχές του 2009, προσελήφθη ως μετακλητός το Νοέμβριο του ίδιου έτους και διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση δόκιμου υπαλλήλου τον Μάρτιο του 2010.

*Κακούρος Κώστας: «Κουμάντο» στον τηλεοπτικό σταθμό του κ. Καρατζαφέρη, επαναπροσελήφθη βάσει της ρύθμισης Σιούφα ως μετακλητός υπάλληλος τον Νοέμβριο του 2009, αφού είχε παραιτηθεί λόγω της διάλυσης της Βουλής τον Σεπτέμβριο. Τον Απρίλιο του 2010 διορίστηκε ως δόκιμος υπάλληλος.

*Τζιτζώκος Ζήσης: Αρχισυντάκτης της «Α1», στέλεχος του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ, διορίστηκε ως μόνιμος υπάλληλος στις 17 Φεβρουαρίου του 2010.

*Μακρής Ιωάννης: Δικηγόρος, υποψήφιος του ΛΑΟΣ στη Β Θεσσαλονίκης το 2007 και στην Ευρυτανία το 2009. Κατέλαβε προσωποπαγή θέση δόκιμου υπαλλήλου στις 26 Απριλίου του 2010.

*Μαριόλης Παναγιώτης: Αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Διορίστηκε ως δόκιμος υπάλληλος στις 16 Απριλίου του 2010.

*Αναγνώστου Κωνσταντίνος: Γιος της Ελένης Αναγνώστου, διευθύντριας οικονομικών του κόμματος. Δόκιμος υπάλληλος, βάσει του ΦΕΚ 205/2010.

Δεν είναι όμως μόνο η Βουλή. Και τις θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων στον ΛΑΟΣ κατέλαβαν κομματικά στελέχη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεκατρείς από τους περιφερειάρχες του ΛΑΟΣ (κάποιοι και υποψήφιοι στα κομματικά ψηφοδέλτια) έχουν καταλάβει τις θέσεις αυτές. Πρόκειται για τους Δέτση Γιάννη, Γαϊτάνη Φώτη, Τσιάπη Ακη, Χαραλαμπίδη Μιχάλη, Μπέση Δημήτρη, Δήλαρη Παναγιώτη, Στεργιέλη Γιάννη, Φιλιππόπουλο Στάθη, Κοκκώνη Νεκτάριο, Καλογερούδη Ιωάννα, Διαμαντίδου Βάσω, Θανάσουλα Λάμπρο και Ζαφειρόπουλο Λάμπρο.

Οι μεθοδεύσεις αυτές μπορεί να μην παραβιάζουν το νόμο, δεν παύουν όμως να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Τα αρνητικά σχόλια περισσεύουν ακόμη και στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ. «Με την πρακτική αυτή ο πρόεδρος παραβιάζει τις αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας που ο ίδιος διακηρύσσει» λέει στέλεχος του κόμματος, προσθέτοντας ότι σε περιόδους όπως η σημερινή όλοι οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί.

Πηγές : Ελευθεροτυπία, http://ixnos1.blogspot.comShare on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου