Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Κανένας αυτοδιοικητικός δεν ενοχλήθηκε ...

Καφερίνη allou για allou fun park




    «Με λύπη διαπιστώνω πως τη στιγμή που το επιμελητήριο και η αντιπεριφέρεια Πιερίας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ποια είναι η καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, εκατοντάδες συμπολίτες μας, ενόψει Χριστουγέννων επισκέπτονται την Ονειρούπολη στη Δράμα, το Christmas Magic City στη Θεσσαλονίκη, το Ξύλινο χωριό στη Φλώρινα, την Αγγέλων πόλη στο Λαγκαδά και τα υπόλοιπα Χριστουγεννιάτικα χωριά στα Τρίκαλα, στην Καστοριά, στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά. 

Τη στιγμή που οι υπόλοιποι νομοί κερδίζουν χρήμα και τουρισμό βασισμένοι σε παιδικά παραμύθια, εσείς εδώ στην Πιερία μαλώνετε για το ποιος θα ανέβει πρώτος στο καρουζέλ της ματαιοδοξίας σας.» 









Κατερίνη 2 Ιανουαρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο χωριό δεν είναι. Χριστουγεννιάτικη αγορά δεν είναι. Λούνα παρκ ο Θεός να το κάνει. 12 σπιτάκια έχει. Τα 2 μόνο λειτουργούν. Βιολογική τουαλέτα δεν έχει πουθενά. Άνοιξε μετά τα Χριστούγεννα προφανώς για να μην ενοχληθεί το Άγιο Πνεύμα. Μέχρι να τελειώσει υπήρχαν παντού επικίνδυνα καλώδια και μεγάλα οχήματα. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο....

Και γιατί όχι στο πάρκο που είναι περιφραγμένο και πιο όμορφο?
Γιατί στην πλατεία Δημαρχείου που είναι και κατοικημένη περιοχή?
Άραγε οι κάτοικοι της περιοχής δεν ενοχλούνται?
Οι μαγαζάτορες?

Συν τις άλλοις - επειδή η ζωή στην Κατερίνη με έχει κάνει όχι άδικα καχύποπτο - το σχετικό ρεπορτάζ της ΔΙΟΝ τηλεόρασης αναφέρει πως "Η πλατεία Δημαρχείου παραχωρήθηκε". Εδώ είναι το σχετικό ρεπορτάζ  http://www.youtube.com/watch?v=9zyql2ebCYo

Πέρασε από την οικονομική επιτροπή του δήμου ή από το δημοτικό συμβούλιο ή έγινε τελείως αυθαίρετα μια τέτοια κατασκευή?

Δυστυχώς δεν υπάρχει νόμος για την κακή αισθητική ούτε και για την μη πολιτική βούληση.

Τη στιγμή που στη φάτνη της πόλης στην κεντρική πλατεία στήθηκαν 8 μάγοι και 2 Ιωσήφ τι να πει κανείς!!!

Και κυκλοφορούν όλοι τους ελεύθεροι και χαμογελαστοί κυνηγώντας ψηφαλάκια.

Τις τελευταίες μέρες το ανέφερα σε πολλούς. Η Πιπίτσα γελούσε και μου έλεγε μασώντας τυρόπιτες σιγά μωρέ δεν πειράζει, ο Μάκης ο πρόεδρος μου απαντούσε  να πάω στο δήμο και να ρωτήσω αν ο δήμος εισέπραξε αντίτιμο ενοίκιασης του χώρου, ο κος Τάσος δε μου απάντησε καν - έπαιζε βλέπεις τάβλι - στο καφενείο. Ο Ίτσιος δεν προλάβαινε από καφέδες με τον Κωσταντόπουλο. Η αντιπολίτευση άφαντη. Το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κλείσει ψηφοδέλτιο. Οι 4 βουλευτές μας κάνουνε ήδη εξόρμηση για τις εορταστικές τους χειραψίες, η ΝΟΔΕ βγαίνει φωτογραφίες χαρίζοντας δώρα παντού, το ΠΑΣΟΚ (ποιο ΠΑΣΟΚ?) , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πιερίας πίνει το καφεδάκι του σε  καφετέριες οι οποίες έχουν κλείσει την πρόσβαση στον πεζόδρομο έτσι απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχει έλεγχος από πουθενά.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας μου στέλνει παπαγαλάκια από την Καρίτσα να μου απαιτήσουν να σταματήσω να λέω πως η πόλη είναι βρώμικη.... (Αυτό μπορεί, αυτό κάνει ο άνθρωπος).

Κι όλοι αυτοί, μα όλοι αυτοί, θα έρθουνε να μας ζητήσουνε την ψήφο μας.

Η πλατεία Δημαρχείου είναι ένα σημείο που την περπατάτε όλοι. ΟΛΟΙ.

Προφανώς το έκτρωμα αυτό άρεσε σε όλους σας. Αλλιώς δε δικαιολογείται τόση αδιαφορία.

Η ασχήμια και η αδιαφάνεια μας έχει γίνει βίωμα.

Η ομορφιά και η καλαισθησία στην πόλη για ΌΛΟΥΣ εσάς είναι λεπτομέρεια. 
Όπως ακριβώς λεπτομέρεια είναι και τα ποδήλατα - εμείς οι 10 χαζοί δηλ που ποδηλατούμε - .  

Ο νόμος εκτός των άλλων ζητάει 
α) Βεβαίωση μηχανικού διπλωματούχου ανώτατης σχολής για την καλή εγκατάσταση και λειτουργία των παιχνιδιών και 
β) Βεβαίωση ηλεκτρολόγου μηχανικού ανώτατης σχολής, περί της ασφάλειας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Κανένας αυτοδιοικητικός δεν ενοχλήθηκε προφανώς από το Καφερίνη Fun Park.
Χόρτασα από "ενεργούς πολιτικούς" που κοιτάνε σαν τους χάνους, περπατώντας πάνω κάτω στον πεζόδρομο και περιφέροντας τη ματαιοδοξία τους πιστεύοντας ότι επειδή πυκνώνουν τα σύννεφα, ίσως και να βρέξει λύσεις. Δυστυχώς φτάσαμε στην εποχή, όπου η αχαλίνωτη βλακεία μερικών έγινε κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα, όπου η απαξίωση των άλλων φανερώνει το φόβο μας να δεχτούμε το καλύτερο και ο άκρατος θεωρητισμός με σταυρωμένα χέρια σε συνδυασμό με τη γελοιότητα όσων μας κυβερνάνε φαντάζουν σε μερικούς ως η λύση για την ανέχεια την οποία βιώνουμε.


Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου