Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Οι “ιππείς” της Δημοκρατίας και η φράση που τους ταιριάζει!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η είδηση …
Το ραδιοτηλεοπτικό (ΕΣΡ) τιμωρεί όποιον μεταδίδει το βίντεο με το ...


τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε στίχους και μουσική του Νίκου Καλογερόπουλου «Όταν γυρίσω θα τους γα...σω» το οποίο ακούγεται στην ταινία του «Οι ιππείς της Πύλου». (η φράση είναι του στρατηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη)

Ο σχολιασμός …
Διαβάζοντας την είδηση στο διαδίκτυο σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια και μάλιστα ανέτρεξα στην αρχική πηγή η οποία ήταν το “Πρώτο θέμα” όπου διάβασα ολόκληρο το άρθρο.
Με τον κ. Νίκο Καλογερόπουλο (ο οποίος τελευταία διαμένει μόνιμα στην Κυπαρισσία) γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια οπότε δεν δίστασα να τον καλέσω στο τηλέφωνο για να επιβεβαιώσω τη είδηση η οποία πραγματικά μου φαινόταν απίστευτη.

Πράγματι μου την επιβεβαίωσε και μάλιστα με το "σκωπτικό" του ύφος μου είπε ότι η συγκεκριμένη φράση πραγματικά ανήκει στον γνωστό ήρωα της επανάστασης του 21’ αλλά φαίνεται ότι τους σύγχρονους Γερμανοτσολιάδες δεν τους ενοχλεί η φράση αλλά το 60.000.000 μάτια και αυτιά που έχουν δει και ακούσει το βίντεο στο You tube.

Δυστυχώς φίλες/οι γυρίσαμε σε αλλοτινές δύσκολες εποχές όπου όποια μορφή τέχνης περνούσε κάποια μηνύματα που θα μπορούσαν να αφυπνίσουν τον λαό διώκονταν από τους εκάστοτε δικτάτορες και δικτατορίσκους ενώ φτάσαμε σήμερα στην εποχή των υποτελών σαλιγκαροβουλευτάδων δηλ. των γνωστών κυρίων “Ναι σε όλα” να απαγορεύονται με δόλιες μεθόδους οι απεργίες, οι συναθροίσεις πολιτών και γενικά κάθε πράξη που αντιβαίνει τις επιταγές των τοκογλύφων και των Γερμανών που με τον μανδύα της Ο.Ν.Ε υποδούλωσαν και εξαθλίωσαν όλο τον Ευρωπαϊκό νότο!

Προσωπικά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη φράση του Γεώργιου Καραϊσκάκη «Όταν γυρίσω θα τους γα....σω» στην παρούσα φάση είναι ξεπερασμένη μια και όλη η Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή είναι γεμάτη “Λούγκρες” και “Αντρογύναια” (οπότε ίσως το ευχαριστηθούν κιόλας) και προτείνω να αντικατασταθεί με την φράση (και ας μην έχει ομοιοκαταληξία) “Όταν γυρίσω θα τους ..... κρε…σω”.
             Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου