Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Καταθέτουμε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες πληροφορηθήκαμε με έκπληξη τη δήλωση – ομολογία του....


βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ιωάννη Τραγάκη στην οποία αναφέρει ότι “είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη στις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου”.

Και αναρωτιόμαστε: γιατί αυτή η πληροφορία έρχεται στην δημοσιότητα μόλις σήμερα, δηλαδή οχτώ χρόνια μετά, αφού όποια τυχόν ευθύνη για όσους ενδεχόμενα αμέλησαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και να κινήσουν τις διαδικασίες ελέγχου και κυρώσεων έχει παραγραφεί;

Πώς είναι δυνατόν η φορολογική ευθύνη για τον απλό πολίτη να παραγράφεται στα δέκα χρόνια ή σχεδόν ποτέ, και η ευθύνη για αμέλεια ή δόλο έναντι του κράτους αυτών που ορκίστηκαν να το υπηρετούν να παραγράφεται στα πέντε χρόνια;

Στη χώρα μας, οι πολιτικοί κατευθύνουν την κοινή γνώμη ώστε να ασχολείται με το επουσιώδες. Επίσης ασχολούμαστε μόνο με τις πράξεις ενώ αγνοούμε το παγόβουνο των παραλείψεων. Δεν υπάρχουν κυρώσεις ούτε καν για αμέλεια, έστω κι αν η αμέλεια αυτή μπορεί να κοστίσει στους πολίτες τη ζωή ή την περιουσία τους. Όμως οι παραλείψεις, η αδράνεια, η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων είναι το υπόβαθρο της διαφθοράς.

Εμείς αποφασίσαμε να δράσουμε. Ο Αντιπρόεδρος της “Δημιουργίας”, Γιώργος Γιαννούλης, καταθέτει σήμερα αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητάμε:

Να εξεταστεί εάν πράγματι ελέχθησαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο τα ανωτέρω και εάν ελέχθησαν να ελεγχθεί ποιοι «προσπάθησαν να κουκουλώσουν από την Αθήνα» το θέμα των προμηθειών για τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα όπως αναφέρει.

Γιατί ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν παρέδωσε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή όσα στοιχεία διέθετε, που υπεστήριζαν την πεποίθησή του ότι είχε υπάρξει απόπειρα «κουκουλώματος» αξιόποινων πράξεων;

Για ποιους λόγους κρίθηκε ότι δεν έπρεπε από το έτος 2005 να καταθέσει ο Αντ. Κάντας;

Πρέπει να εξακριβωθεί τι έπραξε ο συγκεκριμένος βουλευτής μόλις εκείνοι και «οι λοιποί» που κατονομάζει «τεκμηρίωσαν την ανάμειξη του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτυ των προμηθειών στις ένοπλες Δυνάμεις».

Τέλος, ως προς τον κατονομαζόμενο Γιάννο Παπαντωνίου πρέπει να εξακριβωθεί εάν τα διαπιστωθέντα από τον συγκεκριμένο βουλευτή, αφού εξειδικευθούν, εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν 3691/2008 (Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις), ή σε άλλες ποινικού ενδιαφέροντος διατάξεις.

Κάθε πολίτης και δημόσιος λειτουργός πρέπει να κάνει το καθήκον του ώστε η χώρα μας να κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Όχι για να πάρει εκδίκηση αλλά για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κοιτάξει προς το μέλλον με ελπίδα. Να αλλάξει πρακτικές και αντιλήψεις. Να γυρίσει σελίδα οριστικά.    Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου