Σάββατο, 18 Απριλίου 2020

Ντροπή σας πολιτικοί της Ελλάδας! Η Σόφια στήνει στα τρία μέτρα και “εκτελεί” την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών


  Βουλγαρία στους Σκοπιανούς: «Ξεχάστε τη «μακεδονική» γλώσσα για να μπείτε στην Ε.Ε.»

Τη συμφωνία για την οποία έχουν το θράσος να υπερηφανεύονται εκείνοι που είχαν ξεπουλήσει το “Μακεδονικό” εδώ και δεκαετίες, τη συμφωνία που υποκριτικά υπερασπίζονται και την... σέβονται, εκείνοι που κατέβαιναν στα συλλαλητήρια, προς άγραν ψήφων από τους αγνούς Έλληνες πατριώτες που αντιδρούσαν στην καραμπινάτη προδοσία.
Και....   

 
 
τώρα, έρχονται οι Βούλγαροι να ξηλώσουν την προδοτική συμφωνία, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν μια κατασκευασμένη γλώσσα, όπως έκαναν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα.

Ακολουθεί σχετικό άρθρο από το Πρώτο Θέμα:

Σόφια προς Σκόπια: «Ξεχάστε τη «μακεδονική» γλώσσα για να μπείτε στην Ε.Ε.»
Τι ζήτησε η Σόφια από τα Σκόπια για να προχωρήσουν ομαλά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με ενημερωτική πύλη των Σκοπίων
Όρους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ενταξιακών συνομιλιών των Σκοπίων με την Ε.Ε. έθεσε η Βουλγαρία, στα συμπεράσματα της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής που έδωσε το πράσινο φως.

Σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη mkd.mk, η Σόφια ζητάει από τα Σκόπια:

1ον. Να σταματήσει κάθε αναφορά σε ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στο έδαφος της Βουλγαρίας.
2ον. Να μην αποκαλεί τη γλώσσα της χώρας «μακεδονική» αλλά να χρησιμοποιεί τον όρο: «επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας».
3ον. Να συνεχίσει τις εργασίες της η κοινή επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συνθήκης Φιλίας και Καλής Γειτονίας που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος λόγω διαφωνιών στην εθνική καταγωγής του … Γκότσε Ντέλτσεφ.
4ον. Απόλυτη τήρηση της Συμφωνία των Πρεσπών και της Συμφωνίας Φιλίας και Καλής Γειτονίας που έχει υπογράψει με τη Βουλγαρία.
Σχολιάζοντας τα αιτήματα της Σόφιας, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, δήλωσε πως η χώρα του δεν θα δεχτεί ποτέ την εισαγωγή αντιευρωπαϊκών διμερών όρων που εισάγουν την ταυτότητα των Σκοπίων στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.  
 
nfognomonpolitics.gr  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου