Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Πιερίας




Συνεδρίασε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 το μεσημέρι η ΤΕΔΚ Πιερίας με μοναδικό θέμα : "Συζήτηση - Προτάσεις για τα σημαντικά θέματα της ημερησίας διάταξης του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα από 18 έως 20 Ιανουαρίου".
Τελικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η συζήτηση ξέφυγε και σε άλλα θέματα και το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ
δεν ασχολήθηκε και τόσο πολύ με το μοναδικό θέμα για το οποίο συγκλήθηκε το συμβούλιο.

Διχογνωμία μεταξύ δημάρχου Κατερίνης και Κορινού

Ο δήμαρχος δήμου Κορινού :

Ο δήμαρχος Κορινού Νίκος Αβραμίδης, όταν πήρε το λόγο έθεσε μεταξύ άλλων και το θέμα των ενεργειών που γίνονται για την "ενσωμάτωση" του δημοτικού διαμερίσματος του δήμου του, του Κάτω Αγιάννη, και θεώρησε ότι αυτό το ζήτημα ήταν άστοχο να τεθεί από πλευράς δήμου Κατερίνης εν όψει μάλιστα και της αναμονής των αποφάσεων του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ και της κυβέρνησης, όπου θα ξεκαθαρίσει και η πολυσυζητημένη συνένωση δήμων και κοινοτήτων και αν θα πάμε για τον Καποδίστρια 2 και αναρωτήθηκε τί νόημα έχει μια τέτοια σπουδή αυτή την χρονική περίοδο. Είπε επίσης ότι θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο να γίνει δημοψήφισμα για να προσχωρήσει ένα δημοτικό διαμέρισμα σε έναν άλλο δήμο και ότι τέτοιες ενέργειες ενδεχομένως να ανοίξουν τους "ασκούς του Αιόλου" και να προκληθούν παρόμοιες αλυσιδωτές παροτρύνσεις για "προσαρτήσεις" και σε άλλες περιοχές της Πιερίας.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ :

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Κατερίνης απαντώντας στον δήμαρχο Κορινού τόνισε ότι το τοπικό συμβούλιο του Κάτω Αγιάννη έλαβε αυτή την απόφαση και δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κανέναν τη ρήση του "αποφασίζομεν και διατάζομεν" στην επιθυμία των αντιπροσώπων μιας τοπικής κοινωνίας για αυτοδιάθεση. Συμφώνησε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει και το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει η διαδικασία για μια τέτοια περίπτωση και εξ άλλου όπως είπε είναι ένα εσωτερικό θέμα που αφορά το δήμο Κατερίνης.

Ο δήμαρχος δήμου Δίου :

Το λόγο για το θέμα έλαβε και ο δήμαρχος Δήμου Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος συμφώνησε με το δήμαρχο Κορινού που πρέπει δικαιωματικά να έχει άποψη, όταν κάποιοι αποφασίζουν ένα κομμάτι του δήμου του να προσαρτηθεί σε άλλο δήμο και διαφώνησε με τον κ. Χιονίδη ότι αυτό το θέμα αποτελεί εσωτερικό θέμα του δήμου Κατερίνης. Τόνισε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση ή ενδεχομένως παρόμοια περίπτωση που μπορεί να προκύψει μελλοντικά πρέπει να απασχολεί το συμβούλιο της ΤΕΔΚ και ότι είναι ένα θέμα που αφορά την Πιερία και όλους τους δήμους. Αλλιώς τί
νόημα έχει η ύπαρξη της ΤΕΔΚ, αν όχι να συζητούμε τα προβλήματα που προκύπτουν σε όλους τους δήμους της Πιερίας αναρωτήθηκε ο κ. Παπαχρήστος. Αν είναι έτσι, θα φτιάχναμε μια "ΤΕΔΚ" σε κάθε δήμο και θα ασχολούμασταν ο καθένας μας μόνο με τα του δήμου του.
Στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ παρέστησαν οι δήμαρχοι Κατερίνης, Πέτρας, Δίου, Ανατολικού Ολύμπου, Πιερίων, Ελαφίνας, Πύδνας, Λιτοχώρου και Κορινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου