Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Σύσκεψη για τη ... σύσκεψη στη Νομαρχία Πιερίας για το πρόβλημα των Τεμπών...





Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στη Νομαρχία Πιερίας με θέμα το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει για το νομό Πιερίας από τις κατολισθήσεις στα Τέμπη και το κλείσιμο της εθνικής οδού. Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας κ. Λιονή. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Νομάρχης Πιερίας, εκ των τεσσάρων βουλευτών του νομού ήταν παρόντες οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ ήταν απών. Επίσης συμμετείχαν δήμαρχοι και επαγγελματικοί φορείς του νομού, οι οποίοι παρουσίασαν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις της Πιερίας μετά το κλείσιμο των Τεμπών και ζήτησαν την άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει. Δεν μπορεί είπαν με μερικά βράχια που έπεσαν να χωρίζεται η Ελλάδα στα δύο.
Ο πρόεδρος μάλιστα των
Εθνικών Μεταφορέων Πιερίας θεώρησε υπεύθυνους για την κατολίσθηση στα Τέμπη αυτούς που κατασκευάζουν τη σήραγγα με τις ανατινάξεις που προκαλούσαν με δυναμίτιδα για τη διάνοιξη της. Δεν μπορεί είπε επί τόσες δεκαετίες να μην έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και τώρα που κατασκευάζεται η σήραγγα να προκληθεί τέτοια μεγάλη κατολίσθηση.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πιερίας είπε ότι πρέπει τώρα αμέσως να δοθεί λύση και να ανοίξουν πάση θυσία τα Τέμπη. Δεν μπορεί να κλείνει η Ελλάδα στα δύο τόνισε. Ούτε τριτοκοσμική χώρα να ήμασταν κατέληξε ο κ. Μπούρος.
Κατά τη σύσκεψη καταδείχτηκε εκ στόματος της κ.
Λιονή ότι δεν υπάρχει από την προηγούμενη κυβέρνηση πρόταση ενταγμένη στο Δ' ΚΠΣ για κατασκευή ούτε της 13η Εθνικής Οδού Κατερίνης - Ελασσόνας, ούτε για την περιφερειακή οδό Κατερίνης.
Το θέμα πάντως είναι ότι ο κόσμος της Πιερίας ζητάει άμεσες λύσεις και η σημερινή
σύσκεψη στη Νομαρχία δεν οδήγησε σε καμιά απολύτως ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα διέξοδος από το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με το κλείσιμο των Τεμπών. Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου