Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Κανένα αποτέλεσμα κ. Νεντούδη



Όσον αφορά την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού


Έχει επιληφθεί πειθαρχικά, μας λέει σε γραπτή του απάντηση ο κ. Νεντούδης, Διευθυντής της Δ/νσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και ότι παράλληλα έδωσε σχετικές οδηγίες κατευθύνσεις προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού.
Η απάντηση δόθηκε στις 9/12/09 μετά από καταγγελία μας στην Περιφέρεια στις 3/12/09 με αφορμή την άρνηση Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσει θέματα που τέθηκαν στην Ημερήσια Διάταξη μετά από σχετικό αίτημα 7 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σύμφωνα με σχετική διάταξη του Κώδικα, ζητώντας από το σώμα να ψηφίσει αν θα συζητήσει ή όχι τα θέματα θέτοντας έτσι στην κρίση της πλειοψηφίας του Δ. Σ. την τήρηση του νόμου που προστατεύει την μειοψηφία!!!
Επειδή όμως καμία αλλαγή δεν φαίνεται στον ορίζοντα και καμία αποκατάσταση της νομιμότητας που υποσχέθηκε ο κ. Νεντούδης δεν έγινε, ήδη ούτε στο αυριανό Συμβούλιο μπαίνουν προς συζήτηση τα ως άνω θέματα, καλούμε δημόσια τον κ. Νεντούδη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους.
Ελπίζουμε ότι σχετική αναφορά μας προς την Περιφέρεια όσον αφορά την ανυπαρξία αποτελέσματος από τις πράξεις τις οποίες επικαλείται ότι έκανε ο κ. Νεντούδης, αλλά και προς τον κ. Υπουργό των Εσωτερικών και κάθε αρμόδιο όσον αφορά τον έλεγχο των πράξεων και παραλείψεων παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αιρετών και μη, να έχει ανταπόκριση.

Αντώνης Μάντζιος - οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου